Srbija izgubila od Brazila i završila učešće na Svetskom prvenstvu

Ostavite komentar


  1. Sa načinom na koji fudbal igra srpska reprezentacija ovo predstavlja veliki rezultat za Srbiju. Da su Brazilci bili malo manje loši mogli su da daju barem 5 golova. Loš Brazil ali, Brazil nije mogao u tome da se takmiči sa Srbijom. Sramota za fudbal, sramota za naciju i za Srbiju. Nadam se da, po hiljaditi put, za poraz neće biti kriv selektor i treneri već ova ekipa tipova, koji su išarani kao uskršnja jaja. Valjda da bi bili „u trendu“?! Nekada ovakvi ne bi mogli da udju na stadion bez specijalne pratnje a u fudbalskim karijerama najviše dokle bi stigli bio bi status „sakupljača lopti“. Nije sramota što su izgubili jer, to je bila ekipa sastavljena od gubitnika i ljudi bez ikakvog intelekta i integriteta. Sramota je što mi, nikako da shvatimo da je fudbal propali sport u Srbiji, u koji se, bez ikakve logike, ulažu ogromne pare. Možda je ovo poraz za Srbiju ali je dobitak za fudbal. Ispali su oni koji nisu sposobni da organizuju nijedan smisleni napad, da naprave nijedan pas niti precizno dodavanje. Dobro je i to što se golman nadegažirao na ove tri utakmice. Mislim da je lopta najviše bila u njegovim rukama i nogama. Neki nisu uspeli da dodirnu fudbal ali, za razliku od onih koji su ga „dodirivali“ nisu mogli da pogreše. Ne igra se fudbal unazad gospodo?! Tragično i jadno.

    1. Све је то тачно, али селектор?? је саставио такву екипу, тако да њега не можете ослободити одговорности а узгред, Крстајића је поставио „свезнајући“ који је прогнозирао да ће та екипа далеко догурати, ЧАК до треће утакмице! Када политичари и криминалци састављају „победничку“ екипу, тако и завршавају. Није ни то толика трагедија, него је трагедија што су нам све „врхунске екипе“ које воде државу састављене на исти начин, од неспособних и полуписмених са купљеним дипломама.

    2. Zasto zaobilazite glavnog „krivca“ i vladaoca iz senke odnosno pravog „selektora“ koji se razume i u amebe i u astronomiju i u fudbal ( sto je kao huligan u pokusaju i dokazivao ) koji je sastavljac ovog naprednjackog tima ALEKSANDRA VUCICA i on je zasluzan zar ne, nemojte da ga „ispustite“ slucajno. Ovo je ustvari PRAVDA ZA MUSLINA i tacka, u inat naprednjackoj fudbalskoj mafiji i olosu.

    1. Ako hoćemo pošteno, ova ekipa je više ličina na neorganizovano jato kokošaka nego orlova. Orao je ponosna ptica i ne bih hteo da je vredjam uporedjujući je sa ovom ekipom, čiji članovi imaju po dve leve noge a glava im služi samo za podšišivanje.

  2. druga, treća liga…Sudija je dozvolio da igraju „grubo“ (tj. da mogu da ozlede fudvalere Brazila). Razlika u klasi je očita. Nego…. pogledajte koliku je ekipu novinara i snimatelja poslao RTS U Rusiju….bankrot zemlja troši novac na sport i razonodu….zajmiš novac svake godine (u budzetu Srbije već 28 godina svake godine fali oko 5 milijardi evra – i za ovaj više nego skroman život)….pa pozajmeljeno ne trošiš da razviješ poslove (koji će ti donositi profit tj. puniti budzet)…nego teraj Miko na sport i pevaljke….

  3. Jedino sto pogledam danas ali posle ne obljavljivanja ko zna kojeg komentara mozete svi zajedno sa vracara da mi …….. necu vas vise kliknuti ikad opusteno plata ide

  4. ustedeli su budzetu Srbije jer da prodjose dalje ode pola miliona evra… znaju to igraci zato su i stedljivi… u svakom pogledu

  5. A šta očekivati od reprezentacije u kojoj napadač ne zna da se fudbal igra i nogom, nego skoro sa trave kupi lopte glavom. Statični igrači koji skoro pa da ni potrčati ne mogu nisu nikako imali šansu protiv brzog i agilnog Brazila. Da je bilo sreće pa da su izgubili i od Kostarike (ruku na srce da nije bilo slobodnog udarca…), pa nakon poraza od Švajcarske da su izgubili svaku nadu za prolaz bilo bi im mnogo lakše. Ovako nenadahnutom igrom, gde je lopta više puta završavala u rukama Stojkovića nego u nogama napadača nismo ni mogli očekivati bolji rezultat, nisu ga ni zaslužili. Svetski prvak Nemačka je ispala sa svetskog prvenstva, verovatno će doći do radikalne promene filozofije i pristupu igri, kod nas verovatno neće doći ni do kakve promene.

  6. „Orlovi rano lete“, tako je to kada se naprednjaci umesaju i u sport, mora sve da propadne. A ON sveznajuci i svevisnji A.V.-A.V. i kada bi se za zelen bor uhvatio i on ( zelen bor ) bi se osusio. Tako da je i ovo moglo da se ocekuje, pogotovo kada je doticni obecao „naprednjackoj reprezentaciji“ 10 miliona evrica za prvo mesto, sto se i tada videlo da je cista sprdacina i nemoguca misija. Kada ON svevisnji i sveznalica u sve svasta nesto obeca, unapred se zna da je to ocigledna laz i obmana. Toliko,, a tih 10 miliona „obecanih“ evra neka izistinski ako misli dobro svome ( ako misli ) narodu neka realizuje u neisplacene plate radnicima koji imaju i sudska Izvrsna resenja i penzionerima sto ih je „velikodusno“ izdzepario.

  7. To nije razlog da prestanete pratiti prvenstvo. Evo npr. možete pratiti napredovanje Hrvatske u daljem toku takmicenja.

    1. Retko koji Srbin će navijati za Hrvatsku. Hrvati se više raduju srpskom porazu nego svojoj pobedi. Oni su srećniji zbog srpske nesreće nego zbog svoje sreće. Pre bih navijao za Kmerun nego za Hrvatsku.

  8. Igrali sto su igrali,lazno mozda vise se nadali,vecina nije imala snage i energije za 100 minuta,o tehnici i nepreciznosti da NE zborimo,a tek pozrtvovanje???? Ako nismo zadrti ima za Koga da dalje navijamo…..rebus…sledi tacan odgovor…

  9. Velika stvar je biti na mundijalu i tako gledajuci, uspeli smo! Ali zaista, koliko god zeleli da budemo blagi prema igracima, ne mozemo da ne primetimo, da nasi igraci jedini nemaju snage za celu utakmicu. Zasto? I drugi su igrali cele sezone. Zasto samo igraci Srbije ne znaju sta ce sa loptom? Zasto se dodaju igraci zadnje linije po 5 minuta, kad gube? Kako to da od 10 centarsuteva, ni jedan ne ide na glavu Mitrovicu? Kako moze nizi igrac Brazila dati go glavom? Zasto niko od iskusnih igraca Srbije nije rusio Sacirija, vec je pretrcao pola terena i dao gol za pobedu? Kakva je to taktika? Da li je napadacki deo ekipe dobar, ako za 360 min. damo jedva 2 gola? Razumem objasnjenja da smo igrali koliko smo znali i mogli, ali ne razumem da niko ne napada zadnju liniju Brazila, dok se dodaju, kao na treningu, a gubimo 2:0? Jel’ i to spada u zelju i htenje? Ne, to se moze reci za Kostariku, koja grize za gol vise iako nema sanse za prolaz, ili zs Hrvate, koji se bore za pobedu, iako im ne treba. Lazemo sami sebe, guramo stvari pod tepih i zato smo tu gde smo?

Ostavite komentar


Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.