Spaleti želi da Kulibali ostane u Napoliju 1Foto: EPA-EFE/CESARE ABBATE

Barselona već uveliko radi na pravljenju bolje ekipe za sledeću sezonu, a linija kojoj je potrebno najviše igrača je odbrana.

Danac Andreas Kristensen je kao slobodan igrač već stigao iz Čelsija, a Španci Sezar Aspilikueta i Markos Alonso su označeni kao primarne mete u letnjem prelaznom roku, no trener Ćavi želi da klub dovede još jednog vrhunskog centralnog defanzivca.

Jedan od igrača koji se treneru Barse najviše dopada je Senegalac Kalidu Kulibali (30 godina).

Kapiten Napulja ima ugovor do 2023. godine, a u Italiji veruju da bi odbio poslednju ponudu za produženje istog, a po kome bi zarađivao 3,5 miliona evra godišnje.

Kako piše Mundo Deportivo, Kulibali trenutno zarađuje 6 miliona evra po sezoni i nada se da će zadržati sličnu platu u novom ugovoru.

Uprkos neizvesnoj situaciji oko Kulibalijeve budućnosti, trener Lučano Spaleti nema nameru da proda centralnog beka u letnjem prelaznom roku i to je pre nekoliko dana izjavio na veoma svojstven način.

„Po mom mišljenju, Kulibali nije na prodaju, kao i prošle sezone kada sam pretio da ću se vezati za kapiju stadiona ako bude prodat. Opet to radim! On je igrač koji jspreman da uvek pruži ruku drugome, zna gde da na terenu interveniše i kako da se u nekoj situaciji u odbrani postavi, radi sve što je za klub potrebno. Želimo da napravimo još jednu veliku sezonu, zato ne može da se proda. Ljudi kažu da možete dobiti mlađeg igrača, ali ne možete kupiti lidera, koji se toliko godina ovde razvijao, koji živi i diše gradom i vraća tu strast na teren. Kalidu nije isti kao ostali“, rekao je Spaleti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari