Španci javljaju: Luka Modrić neće arapske milione, posle Reala odlazi u penziju 1Foto EPA-EFE/YOAN VALAT

Hrvatski fudbaler završiće fenomenalnu karijeru u najvećem klubu na svetu.

Trebalo je u skorije vreme da sednu i razgovaraju o nastavku saradnje na još godinu dana, međutim, prema tvrdnjama španskih medija Real Madrid i Luka Modrić uskoro će objaviti da će se sjajni fudbaler na leto penzionisati.

Kako javlja Kadena SER, Luka Modrić odlučio je da u 39. godini završi sa izvanrednom fudbalskom karijerom.

Na kraju tekuće sezone trebalo bi da to i bude obznanjeno, tačnije posle Evropskog prvenstva u Nemačkoj na kojem će Modrić predvoditi svoje saigrače iz reprezentacije Hrvatske.

Modrić je već dvanaest godina član Real Madrida. U tekućoj sezoni igra znatno manje nego što je navikao i o tome je već razgovarao sa Karlom Anćelotijem trenerom Reala.

Hrvatski as imao je prošlog leta unosne ponude iz Saudijske Arabije ali ih je sve odbio. Nema sumnje da će za šest meseci sa iste adrese stići još unosniji milionski iznosi i to će za Modrića biti veliki izazov.

Trenutno deluje da ga to neće pokolebati i da će se posle Evropskog prvenstva u Nemačkoj i definitivno oprostiti od profesionalnog bavljenja fudbalom.

Tokom svoje sjajne karijere Modrić je osvojio sijaset trofeja; pet puta je bio šampion Evrope sa Realom, u tri navrata osvojio je Primeru, a sa reprezentacijom Hrvatske bio je vicešampion sveta 2018, bronzani četiri godine kasnije, a osvojio je i drugo mesto u Ligi nacija.

Njaveće individualno priznanje sigurno je Zlatna lopta koju je dobio 2018. godine.

U karijeri je nastupao za Dinamo Zagreb, Totenhem i Real Madrid.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari