Mlada košarkaška reprezentacija Srbije savladala je selekciju Italije sa 77:62 u subotnjem polufinalu aktuelnog EP u Gorici i tako izborila pravo da se u sinoćnjem finalu, protiv selekcije Španije, bori za odbranu evropskog trona, osvojenog na prošlogodišnjem EP u Izmiru. Plavi su ključnu prednost stekli u drugoj četvrtini serijom od 20:2, kada su poveli sa 37:19, nakon čega su zrelom igrom mirno meč priveli kraju.

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije savladala je selekciju Italije sa 77:62 u subotnjem polufinalu aktuelnog EP u Gorici i tako izborila pravo da se u sinoćnjem finalu, protiv selekcije Španije, bori za odbranu evropskog trona, osvojenog na prošlogodišnjem EP u Izmiru. Plavi su ključnu prednost stekli u drugoj četvrtini serijom od 20:2, kada su poveli sa 37:19, nakon čega su zrelom igrom mirno meč priveli kraju. Izabranike selektora Vlade Vukoičića su do pobede predvodili Nikola Dragović sa 21 poenom, Miloš Teodosić sa 19 i Milenko Tepić sa 11 koševa uz šest uhvaćenih lopti. Na drugoj strani, istakao se Pjetro Aradori sa 14 poena.
– Okrećemo se finalu. Sve što sada imamo je ugodni osećaj pobede i saznanje da igramo u finalu – konstatovao je po završetku polufinalnog meča selektor Srbije Vlada Vukoičić
Finalni rival plavih, selekcija Španije, je u drugom polufinalu bila bolja od reprezentacije Rusije (76:69), a upitan da prokomentariše kvalitet „furije“ Vukoičić je rekao:
– Španci igraju dosta dobro i imali su sreću da budu u lakšem delu žreba. To im je omogućilo da tempiraju formu i sačuvaju svežinu za završnicu. To bi mogla da bude i njihova prednost u finalu. Nadam se da će želja za odbranom zlata nadjačati umor koji je prisutan kod naših igrača. Moramo da kontrolišemo ritam utakmice, da se ne upuštamo u jurnjavu sa odmornijim rivalom i dovedemo do toga da nam iskustvo donese prevagu – zaključio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari