Španovićeva se povukla iz finala zbog povrede 1Foto: Starsport

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović neće nastupiti u finalu Evropskog šampionata u Berlinu zbog povrede Ahilove tetive, a ovu tešku odluku doneo je stručni tim naša skakačice u dalj posle detaljne analize povrede zadobijene u kvalifikacijama, saopšteno je danas.

„Karijera ispred odbrane titule i novog evropskog zlata“, navodi se u saopštenju tima Ivane Španović. Skokovima u kvalifikacijama Ivana je dokazala da je u Berlin došla u vrhunskoj formi i da je odbrana titule šampionke Evrope u prvom planu, posetio je njen stručni tim. Ivana je u finale ušla kao prvoplasirana skokom od 6,84 metra, ali je već u kvalifikacijama „osetila bol u tetivi i medicinski tim odmah je preuzeo sve potrebne mere“, a urađeni su detaljni pregledi i analize i Ivana je počela da prima terapiju.

Odluku da ne nastupi u finalu Evropskog prvenstva u Berlinu tim Ivane Španović doneo je „nakon očitanih nalaza magnetne rezonance“. „Ivana je doživela neugodnu povredu ahilove tetive desne noge u toku kvalifikacija skoka udalj. U prvom momentu je izgledalo da povreda nije teže prirode, ali je snimak magnetne rezonance pokazao da je povreda ozbiljnija, parcijalna rutura ahilove tetive i da bi Ivana skakanjem u finalu mogla ugroziti nastavak karijere“, izjavio je njen trener Goran Obradović.

U saopštenju tima Ivane Španović podseća se da je naša najbolja atletičarka ranije ove godine postala svetska prvakinja u skoku u dalj u dvorani, a svoju kolekciju medalja upotpunila je zlatom osvojenim na Mediteranskim Igrama u Taragoni.

Ivana Španović je do sada u svojoj karijeri osvojila ukupno četiri medalje sa evropskih šampionata na otvrorenom i dvorani, tri zlata i jedno srebro, a ovo je bila prilika za novo zlato i novi nacionalni rekord. „Povrede su, nažalost, sastavni deo sporta i ovo je jedna od najtežih odluka, ali verujem najbolja kad je u pitanju nastavak karijere. Imala sam ogromnu želju da nastavim, znala sam da mogu da istrpim bol, ali kad sam saznala da je u pitanju ruptura ahilove tetive poslušala sam savet medicinskog tima da odustanem od nastupa u finalu. Nastavljam sa terapijama i nadam se brzom povratku na stazu“, izjavila je Španović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari