Španska Marka: Najcrnji poraz u istoriji Reala 1Foto: EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

Partizan je poveo sa 2:0 u plej-of seriji protiv Reala, a meč je obeleđila velika tuča 100 sekundi pre kraja utakmice, nakon koje je meč bio završen pri rezultatu 95:80 za Partizan.

Španska Marka je posebno bila oštra prema madridskom klubu jer je košarkaški spektakl završen na nesportski način.

Za incident je okrivila domaće igrače, ističući da je ovo najcrnji poraz Reala u njegovoj istoriji.

-Postoje načini da se izgubi. Real Madrid je izabrao najružniji. U velikoj meri deklasirani od Partizana u meču koji je Beograđanima doneo prednost od 2:0 u seriji i samim tim fajnal-for pretvorio u utopiju, „beli“ su iskalili svu svoju frustraciju i završili pesnicama duel u žalosnom ishodu. Poraz je bio manje bolan od one slike grupe nemoćnih igrača koji su nasrnuli na Dantea Egzuma, pa čak i na himnu kluba čiji su stihovi: „Kad izgubiš, rukuj se…”.

Ljulj je zapalio „vatru“ teškim faulom nad Panterom koji je bio nebitan na sredini terena, kada je do kraja utakmice ostalo 1:40, a njegov tim gubio 80-95. Amerikanac se okrenuo, pokazao pesnicu i eto ih svi: Dek, Musa, kojeg su napali Lesort i Punter, Jabusele, koji se okrenuo i čak povredio Eksuma… Jeziv spektakl koji bi mogao da ima posledice u vidu sankcija za naredne utakmice. Bio je to nesrećni kraj najcrnjeg poraza u istoriji Real Madrida, koji je gubio mnogo važnije duele, ali se nikada nije razračunavao pesnicama sa protivnikom. Posle dužeg razmišljanja, sudije su odlučile da se više ne igra. Nije imalo smisla igrati pored niza isključenih igrača i malog preostalog vremena do kraja utakmice, te ogromne razlike u rezultatu.

Madrid je ostavljen u nezamislivom scenariju, na ivici provalije posle dve utakmice u „Vizink centru“. Niko nije uspeo da preokrene 0-2, a „beli“ moraju mnogo toga da promene u igri kako bi to postigli. Naredna utakmica može samo da posluži da dodatno zagreje atmosferu koja će biti u Štark areni. Ona može biti pravi pakao na zemlji. Sve drugo je ostalo u drugom planu. Tavares, koji ima probleme sa ligamentima levog kolena, nije igrao. Poarje je uradio i više je nego što je iko očekivao, uprkos činjenici da je pre tri nedelje bio podvrgnut operaciji zbog upala slepog creva. Rendolf je zato izabran za startnog centra, ali je igrao samo tri minuta tokom cele utakmice. Postigao je samo dva koša i napravio faul u prvoj četvrtini, a nakon Partizanove serije 9:0. Plan, ako je postojao, bio je loš. Ćus Mateo je pozvao tajm-aut kada još nisu bila odigrana ni prvadva minuta. Posle tog lošeg starta, Madriđani su morali da se vraćaju tokom čitavog toka utakmice i jedva da su imali snage za to. Bez kvalitetnog pleja, osim Serhija Rodrigeza u trećoj četvrtini, bez Muse koji se gubio u protestima i gestovima u potrazi za faulovima, bez Deka, kojeg je Obradović isključio iz igre odličnom odbranom… Ostala je samo anarhija Hezonje, Poarjea i Rudija, premalo za stameni Partizan.

https://www.danas.rs/sport/obradovic-tuca-na-terenu-kojim-je-zavrsena-utakmica-ne-bi-trebalo-vise-da-se-ponovi/

Zahvaljujući tempu Dantea Egzuma bilo je 31:19 u prvoj četvrtini za Partizan. Potom su se pojavili Panter, Naneli, Smailagić, Ledej… Partizan je u jednom trenutku vodio 47:32. Kasnije su Serhio i drugovi oživeli Real koji je pred odlazag na poluvreme izgledao mrtav. Serijom 12:2 došli su 53:48. Ipak Naneli je sa pogođenom trojkom uz faul uništio iluziju o pobedi. Poslednja četvrtina počela je tehnikom na klupi Madrida i trojkom Pantera za ogromnih +17 (62-79). Surova realnost za tim koji je tučom pogoršao poraz – navodi novinar španske Marke Naćo Duke u svom autorskom tekstu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari