Španski mediji: Nikola Mirotić se suočava sa pretnjama zbog mogućeg prelaska u Partizan 1foto: Peđa Milosavljević/STARSPORT

Budućnost Nikole Mirotića nedeljama drži evropsku košarku u neizvesnosti, a srpsku u pravom ratu poslednjih sati, piše katalonski list Mundo Deportivo.

Kako Mundo Deportivo piše, bivši košarkaš Barselone imao je usmeni dogovor sa Partizanom da karijeru nastavi u crno-belom dresu.

Ali ovaj posao je ovog četvrtka bio veoma komplikovan zbog značajnih pritisaka koje okruženje večitog rivala, Crvene zvezde, vrši kako bi osujetili operaciju.

Mundo Deportivo govori o pretnjama iz Srbije koje su upućene Mirotiću, pa čak i o intervenciji predsednika Aleksandra Vučića, poznatog navijača Crvene zvezde, ali nigde ne navode niti objašnjavaju odakle mu stižu pretnje i ko mu tačno preti, niti kakve tačno veze ima prvi čovek zemlje sa njegovim dolaskom u Partizan.

Mirotić, koji je pre nekoliko dana dao reč Partizanu i rukovao se sa trenerom Željkom Obradovićem i predsednikom Ostojom Mijailovićem, sada razmišlja kako da izađe iz neprijatne situacije u kojoj se našao, piše španski list.

Takođe, najnovije glasine sugerišu da je, iskoristivši situaciju, Panatinaikos ušao u borbu da pokuša da u svoje redove dovede Mirotića.

Atinski klub je veliki protagonista ovog letnjeg prelaznog roka i troši gomilu novca da povrati izgubljenu slavu.

Drugi timovi koji su poslednjih nedelja bili zainteresovani za Mirotića su italijanski Armani, grčki Olimpijakos i sama Crvena zvezda, koja je ispala iz priče oko njegovog dovođenja pre samo nekoliko dana.

Mirotić je nedavno viđen u Beogradu, a odmor je proveo u Crnoj Gori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari