Spartak nemoćan pred raspucanim Benom 1Foto: STARSPORT

Crvena zvezda nije kao gost imala milosti prema Spartaku koji je juče u 19. kolu Superlige prvi put zaigrao na renoviranom stadionu u Subotici.

Golovima Gobeljića i Bena (2) šampion Srbije rutinski je upisao tri nova boda protiv Spartaka – 3:1 (2:0) i zadržao razliku od devet bodova u odnosu na prvog pratioca na tabeli, Radnički Niš.

Da su crveno-beli odlučni da iz Subotice žele da odnesu sva tri boda videlo se već u 12. minutu kada je Ben pogodio stativu gola domaćih. Isti igrač je 25. minutu, ponovo na asistenciju Marina, zatresao i prečku. Inicijativa se Zvezdi na kraju ipak isplatila u 36. minutu. Simić je nakon prodora da loptu “na tacni” Gobeljiću u kaznenom prostoru, a ovaj je zatim lako postigao svoj peti gol ove sezone (1:0). Samo pet minuta kasnije Pavkov je uspeo da iznudi penal pošto ga je Ćalasan oborio u kaznenom prostoru. Siguran sa bele tačke bio je Ben, koji je ovaj put promašio i stativu i prečku (2:0).

Glavni zadatak igrača Zvezde u drugom poluvremenu bio je da rutinski sačuvaju stečenu prednost. Spustili su crveno-beli ritam i lagano gradili svaku akciju. Do novog gola čekalo se do 69. minuta kada je mrežu Subotičana ponovo zatresao Ben, posle prodora Simića (3:0). Spartak je šest minuta kasnije imao šansu kada je Čečarić lobovao Zvezdinog golmana Popovića, ali je lopta umesto da završi u golu udarila u prečku. Lopta je na kraju ipak pronašla put ka Zvezdinoj mreži u 90. minutu, a konačan rezultat postavio je upravo Čečarić (3:1).

Trener Vladan Milojević bio je zbog povreda prinuđen da isproba na ovom meču Filipa Stojkovića na mestu centralnog beka, dok su Hajdin i Gobeljić igrali na bočnim pozicijama u defanzivi. S obzirom na to da Zvezda nije primila gol, može se konstatovati da je Stojković položio test u paru sa Degenekom.

Povreda Borjana pred PSŽ

Golman Crvene zvezde Milan Borjan doživeo je peh i prilikom boksovanja lopte nezgodno je pao i povredio se u 58. minutu. Trener Vladan Milojević bio je prinuđen da izvrši izmenu i u igru uvede Zorana Popovića. Težina povrede Borjana još uvek nije poznata, a za Zvezdu bi bio veliki problem ukoliko se ne oporavi do utorka i meča protiv Pari Sen Žermena u Ligi šampiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari