Sport klub: UEFA predala FSS-u dokumentaciju o mogućem nameštanju dve utakmice 1Foto: EPA-EFE/Friedemann Vogel

UEFA je dostavila Fudbalskom savezu Srbije podatke, potkrepljene ozbiljnim sumnjama, o nameštanju dve utakmice u domaćim takmičenjima, ekskluzivno saznaje Sport klub.

Na osnovu praćenja uplata u kladionicama u Evropi i Aziji, nadležni predstavnici evropske fudbalske federacije identifikovali su ozbiljne anomalije i prosledili obimnu dokumentaciju u kancelariju Fudbalskog saveza Srbije na beogradske Terazije.

Pažnju UEFA skrenule su enormne novčane svote uplaćene u kladionicama, na oba susreta.

Kako se sumnja, fudbaleri dva tima obezbedili su prednost protivničkim kolegama i zainteresovanim kladioničarima znatne prihode. Reč je o utakmicama odigranim u martu ove godine. Prva početkom, druga krajem meseca.

Prema dostavljenim izveštajima i na osnovu igara i koeficijenata, kako SK ekskluzivno saznaje, slučajevi su različito tretirani.

Jedan od njih, kako saznaje SK, definisan je kao alarmantan, zbog velikog broja uplata na Dalekom istoku. Akteri su se potrudili, prema sumnjama iz UEFA, da neposredno zainteresovanim stranama, u takozvanom „klađenju uživo“, na direktan način, omoguće isplatu značajnijih novčanih sredstava. I to po više osnova, navodno, čak i konačnog rezultata.

Opširnije na sajtu sportklub.rs ili na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari