Sporting želi da dovede Trinkaa na jednogodišnju pozajmicu 1Foto: EPA-EFE/VICKIE FLORES EDITORIAL USE ONLY

Francisko Trinkao (22 godine) završava odličnu sezonu sa Vulverhemptonom, a to nije prošlo nezapaženo u Portugalu, gde će naredne sezone dočekati veštog krilnog igrača raširenih ruku.

Bruno Laž, trener Vulvsa, priznao je da im je teško da prihvate opciju kupovine od 30 miliona evra za potpisivanje ugovora sa Trinkaom i da je budućnost Portugalaca još uvek u vazduhu.

„Moramo da razgovaramo o tome i sada nije pravo vreme. Sačekaćemo kraj sezone da pokušamo da razumemo sve. On nije naš igrač i došao je na pozajmicu i moramo da pokušamo da razumemo sve što je u ugovoru“, rekao je Bruno Laž o Trinkaovoj situaciji.

U ovom neizvesnom scenariju, portugalski list „Record“ prenosi da je Ruben Amorim, trener Sportinga, već kontaktirao Trinkaa i izrazio želju da ga ima sledeće sezone u svom timu.

Amorim je već sarađivao sa Trinkaom u Bragi i prema pomenutim informacijama, fudbaler bi jedva dočekao ponovni susret sa trenerom pod čijom je „dirigentskom palicom“ eksplodirao i realizovao transfer u Barselonu.

Sporting bi želeo da dovede Trinkaa na jednogodišnju pozajmicu i bilo bi neophodno pregovarati sa Barselonom o tome ko će i koliko između dva kluba izdvojiti za platu krilnog igrača.

List „A Bola“ sa svoje strane ističe da su čelnici Sportinga svesni teškoća kada se radi makar i o pozajmici Trinkaa, ali da će se potruditi da ispune želje Rubena Amorima.

Podsetimo, Trinkao ima važeći ugovor sa Barselonom do 2025. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari