Sportski direktor Monaka tvrdi: Saša Obradović ostaje trener 1foto EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Postojale su određene sumnje, čak su i inostrani mediji tvrdili da je stvar gotova, međutim, do smene na mestu trenera Monaka neće doći.

Uspeo je Saša Obradović ove sezone da Monako prvi put u istoriji kluba odvede na Fajnal for Evrolige, kao i da krajnje ubedljivo osvoji domaći šampionat (bez poraza u svim fazama plej-ofa).

Ipak, pojedini nastupi u Evroligi, kao i način na koji je ekipa izgubila do Olimpijakosa u polufinalu Fajnal fora (u trećoj deonici Monako dao samo dva poena) proizveli su tumačenje stvarnosti na način da bi Obradović mogao da bude smenjen na kraju sezone.

Inostrani mediji su pisali i da je Ćavi Paskval najozboljniji kandidat za nesladnika srpskog steučnjaka, čak je i sam Obradović prokomentarisao takvu mogućnost, međutim, posle višemesečne ćutnje na zadatu temu, napokon su se oglasili rukovodeći ljudi Monaka.

Oleksej Jefimov, sportski direktor Monaka, koji, inače, Obradovića poznaje još iz vremena kada je radio u Ukrajini, tvrdi da će Srbin sigurno i u narednoj sezoni predvoditi ekipu.

– Ne znam zašto je Saša toliko zabrinut, on je već i bio pod ugovorom – poručio je Jefimov za francuski BeBasket.

Prvi operativac kluba tvrdi da nema nikakve sumnje da će Obradović i u narednoj sezoni biti na klupi Monaka.

– Saša će ostati, nikada nije bilo ni najmanje sumnje – decidan je Jefimov.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari