Sportklub: UEFA pratila Novi Pazar na sedam mečeva 1Foto: N. Kočović

Evropska fudbalska unija (UEFA) pratila je Fudbalski klub Novi Pazar na sedam mečeva zbog sumnje da će rezultati na tim duelima biti namešeni, piše Sportklub.

Poslednji meč, zbog kojih mu je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije, na dopis UEFA izrekla kaznu, bio je onaj sa Radnikom u Surdulici 11. aprila koji završen njihovim porazom od 2:0, navodi se u tekstu Sportkluba.

Najnoviji dokument, dostavljen Fudbalskom savez Srbije, sadrži i konkretna imena petorice prvotimaca Novog Pazara. Svih pet obeleženo je i za vreme meča sa Radnikom, u Surdulici.

Sumnjivo klađenje, zabeleženo kod kladioničara, podrazumevelo da će Novi Pazar izgubiti prvo poluvreme, koji je bilo mnogo više nego da će gosti izgubiti i na kraju utkamice.

Kvote na dan meča, pale su za manje od pet sati sa 2,48 na 1,57, zbog čega su poznate azijske kladionice meč izbacile iz ponude.

Na oku UEFA Novi Pazar bio je i 3. oktobra 2021. godine tokom utkamice sa Mladošću u Lučanima zbog sumnjivih uplata da će izgubiti prvo poluvreme i utakmicu sa dva gola razlike, uz postignuta tri, što se i dogodilo jer je krajnji rezultat bio 3:0 za domaćina, a na poluvremenu 1:0.

Reagujući po dopisu UEFA, Disciplinska komisija FSS reagovala je ekspresno i Pazarcima odredila maksimalnu novčanu kaznu – 10 miliona dinara, dok im je zbog povrede integriteta takmičenja uslovno oduzeto šest bodova, koja će se izvršiti ukoliko se opet nađu pod sumnjom za nameštanje mečeva u naredne dve godine.

Specijalizovane službe bavile su se i pojedinačnim učinkom fudbalera, a prema saznanjima Sportkluba, jedan od fudbalera Novog Pazara, analiziran je u svih sedam utakmica, drugi četiri, treći tri, četvrti i peti dva puta.

Iz FK Novi Pazar kazali su da su za kaznu saznali iz medija i da im iz FSS nije stiglo nikakvo zvanično obaveštenje, niti dokazi za ono što im se stavlja na teret.

Navode da nikakva istraga nije izvršena, niti su oni i fudbaleri koji se povezuju sa nameštanjem pozvani iznesu svoj stav.

Tvrde da je u pitanju namera da se izbace iz Superlige, kao i da se njihov počasni predsednik Rasim Ljajić spreči da se kandiduje za predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

Najavljuju da će iskoristiti sve pravne instance u zemlji i inostranstvu kako bi dokazali svoju nevinost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari