Sportski kompleks između Hipodroma i "Bambilenda" 1Foto: pozarevac.rs

Prilikom planiranja novih ulaganja sa ciljem poboljšanja uslova života građana u Požarevcu, lokalna samouprava nije zapostavila oblast sporta.

Naime, Grad je raspisao javnu nabavku za izradu urbanističkog projekta prostornog uređenja novog sportskog kompleksa sa terenom i za gradnju drugih objekata koji će se nalaziti između „Bambilenda“ i Hipodroma.

Početak gradnje ovih objekata planiran je u oktobru, a radovi bi trebalo da budu gotovi za nekoliko meseci.

Sredstva za realizaciju tendera obezbeđena su iz budžeta grada za 2020. godinu u iznosu od 675.000 dinara bez PDV-a.

Krajnji rok za podnošenje ponude je 24. avgust tekuće godine do 12 časova.

Otvaranje ponuda obaviće se istog dana u porstorijama Gradske uprave.

Kriterijum za ocenjivanje ponude je najniža ponuđena cena.

Sportski kompleks koji bi trebalo da se formira na prostoru „vašarišta“, koje se nalazi dužinom ulice Ilije Gojkovića, između Hipodroma i „Bambilenda“, imaće brojne sadržaje.

Predviđena je gradnja terena za fudbal, dimenzija 90 sa 60 metara, koji će biti osvetljen LED reflektorima, čime će se omogućiti i njegovo noćno korišćenje.

Oko terena će se nalaziti trim atletska staza dužine 350 i 400 metara sa tartan podlogom i minimum četiri trake sa proširenjima za prepone, sprave i prepreke za podizanje brzine, spretnosti, izdržljivosti i snage.

Takođe, biće postavljene fitnes sprave za vežbanje na otvorenom koje će se koristiti za vežbe snage, oblikovanja tela i rekreaciju dece i odraslih osoba.

Planirano je i postavljanje montažno-demontažne tribine kapaciteta od 50 do 150 mesta.

Prostor će obogatiti i veštačka stena za penjanje, mini sportski teren sa tvrdom podlogom za basket i druge sportske i društvene igre.

Posetioci ovog kompleksa neće morati da brinu za parkiranje, jer je planirano uređenje 60 parking mesta, a ceo kompleks biće obogaćen zelenim površinama, lišćarima i četinarima, kao i WI-FI „stablima“.

U okviru „Sportskog parkića“ postojaće servisni objekat koji će opsluživati kompleks, a sadržaće će mokri čvor i prostorije za skladištenje alata i odlaganje i iznajmljivanje različitih sportskih rekvizita.

Celokupan prostor biće obezbeđen video-nadzorom.

Podsećanja radi, predsednik Upravnog odbora FK Mladi radnik Senad Marić nedavno je predstavio projekat i plan za gradnju pomoćnog stadiona sa fudbalskim terenom i atletskom stazom.

Realizacija ideje o atletskim stazama odgovarajućeg kvaliteta i namene značiće, posle više decenija, stvaranje uslova za razvoj „kraljice sportova“ u gradu pod Čačalicom.

Oko terena je planirana izgradnja atletske staze sa minimum četiri trake.

Ukoliko bude prostora, biće postavljena staza sa osam traka, što bi omogućilo regularna atletska nadmetanja.

Ovde smatraju da će pomoćni teren omogućiti fudbalskom klubu normalne uslove za trening pošto je Mladi radnik, dok se takmičio u Superligi, bio jedini klub bez takvog terena u elitnoj fudbalskoj ligi.

– Dobiće se jedan novi izgled ovog prostora gde će moći da se odigravaju zvanične utakmice omladinskog pogona, utakmice Ženskog fudbalskog kluba kao i utakmice Kluba američkog fudbala, rekao je Marić.

Pavlović: Razvijamo sve sportove

Prilikom izbora za novog gradonačelnika Požarevca, Saša Pavlović je u svom ekspozeu govorio i o pitanjima vezanim za oblast sporta i rekreacije posebno apostrofirajući unapređenje neophodne infrastrukture, poput novog stadiona. „Način na koji smo pristupili finansiranju klubova u protekle četiri godine predstavlja pravi putokaz. Nastavićemo da paralelno razvijamo sve sportove. Izdvajanja su uvećana sa 70, na malo preko 100 miliona dinara na godišnjem nivou, i taj trend će biti nastavljen, ali uz stalnu kontrolu trošenja novca. U fokusu će biti oni koji posebno brinu o razvoju omladinskog sporta.“

Tekstovi na ovoj strani su deo medijskog projekta „Ulaganja za život”, koji je sufinansiran sredstvima Grada Požarevca. Stavovi izneti u medijskom sadržaju ne odražavaju nužno stavove organa koji sufinansira projekat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari