Sportski svet odaje počast Nikiju Laudi 1Foto: EPA-EFE/DAVE ACREE

Direktor ekipe Mercedes Toto Volf rekao je danas da će Niki Lauda ostati jedna od najvećih legendi Formule 1.

Lauda je juče umro, manje od godinu dana od transplantacije pluća.

„Luda je bio mešavina herojstva, humanosti i iskrenosti, u kokpitu i van njega. Njegova smrt ostavlja prazninu u Formuli 1. Nismo samo izgubili heroja, koji je izveo najveći kambek ikada viđen, već i čoveka koji je doneo dragocenu jasnoću i iskrenost u modernu Formulu 1. Mnogo će nam nedostajati kao naš glas zdravog razuma“, naveo je Volf.

Lauda je vozačku karijeru završio 1985. godine, ali je ostao u Formuli 1, a od 2012. godine je bio čelnik Mercedesa i učestvovao je u dovođenju petostrukog svetskog šampiona Luisa Hamiltona u tim.

Njegove bivše ekipe Meklaren i Ferari izrazile su žaljenje zbog Laudine smrti.

„Počivaj u miru Niki Lauda. Zauvek ćeš biti u našim srcima i zauvek besmrtan u našoj istoriji. Zajednica motosporta danas žali veliki gubitak prave legende. Šaljemo saučešće porodici i prijateljima“, naveo je Ferari, sa kojim je Lauda bio šampion 1975. i 1977. godine.

U Meklarenu su dubko ožalošćeni zbog smrti Laude, koji je 1984. godine osvojio šampionsku titulu sa tom ekipom.

„Svi u Meklarenu smo duboko ožalošćeni kada smo čuli da je naš prijatelj, kolega i šampion iz 1984. godine Niki Lauda umro. Niki će zauvek biti u našim srcima i ugrađen u našu istoriju“, naveo je Meklaren.

Bivši šampion iz 2009. godine Dženson Baton postavio je na društvenim mrežama fotografiju Laude, uz poruku: „Počivaj u miru“.

Šampion iz 2016. godine Niko Rozberg pohvalio je Laudinu strast i borbeni duh.

„Ja i oko 100 miliona tvojih navijača širom sveta, koje si takođe snažno inspirisao da nikada ne odustaju u najtežim trenucima, mislimo na tebe i na tvoju porodicu i želimo da počivaš u miru“, naveo je bivši vozač Mercedesa.

Vozač Hasa Roman Grožan naveo je da je „legenda otišla“, a bivši vozač Džoni Herbert da je Laudina smrt „veliki gubitak za sport“ i da „ostavlja prazninu u našim srcima“.

Dvostruski šampion Moto GP šampionata Kejsi Stoner naveo je da je Lauda „prava ikona i legenda motosporta“.

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc rekao je da je Lauda „veliki uzor“, koji se „u više navrata borio i vraćao u život“.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Sportski svet odaje počast Nikiju Laudi”

  1. Počivajte u miru! Niki Lauda vozač Formule1 najjačeg sporta , velika duša, vinuo se u visine, bezvremeni, vanvremeni, sportista, spektrom zvuka orgulja tako je sportom kroz kolorit postojanja otišao u nebesa. Večna mu slava.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.