Spremni i za jurnjavu 1Foto: STARSPORT

Lekcija iz Breše nije ostavila rezultatske posledice na košarkaše Crvene zvezde, koji su posle nestvarnog poraza u Italiji vezali tri pobede. Ipak, gostovanje tako slabom protivniku možda je i najbolje upozorenje izabranicima Milana Tomića pred večerašnji susret u Ulmu u 6. kolu Evrokupa (19.30).

Na skoru 4-1 i deobi prvog mesta grupe A sa Monakom, crveno-beli su praktično na pobedu ili dve od plasmana u Top 16 fazu. Na debiju novog tima u Evrokupu, Zvezda je upravo igrala protiv Ulma i mogla da se uveri u specifičan stil igre nemačkog predstavnika, koji najčešće nije kvalitativno uporediv sa najboljim timovima, ali može biti „tempirana mina“ ako se neprofesionalno shvati. Ulm je tek u poslednjem, šestom kolu Bundeslige, ostvario prvu pobedu, dok je u Evrokupu oba puta slavio bukvalno u poslednjem posedu protiv Galatasaraja i Breše. Činjenica da je trijumfe ostvario kod kuće, pokazatelj je jasne kvalitativne razlike kad nemački predstavnik igra van Ulma.

– Očekuje nas utakmica sa specifičnim timom, koji tokom meča ume da igra i sa dve „četvorke“, koja puno šutira i preuzima u odbrani. Moramo biti spremni i za to, jer to su delovi njihove igre koja je mnogo brža i agresivnija u njihovoj dvorani. Moramo da iskontrolišemo 40 minuta, što ne znači da mi treba da usporavamo igru, zna se da i Zvezda voli da igra brzu igru u tranziciji, ali što se tiče koncentracije tu moramo da budemo dobri – oprezan je trener Tomić.

Činjenica da sa 89 poena primljenih po meču Ulm ima četvrtu najlošiju odbranu u Evrokupu, koja rivalu dozvoljava skoro 60 odsto uspešnosti za dva, jasno upućuje na način na koji bi crveno-beli trebalo da eksploatišu visinu, snagu i znanje centara Cirbesa, Odža i Ristića. Tomić je posebno oprezan zbog načina na koji je njegovom tim pretrpeo jedini poraz u sezoni, kao i podatka da je Ulm neposredno pred gostovanje Zvezde prvi put u sezoni uspeo da veže pobede.

– Svaka ekipa, u Evroligi, Evrokupu, pa i FIBA ligi šampiona ima svoj kvalitet i vrednost. Nema lake utakmice, pogledajte rezultate prethodnog vikenda? Fuenlabrada je savladala Barselonu, Andora koja je u našoj grupi Evrokupa, pobedila je Real u Madridu. Protiv bilo koga da igraš, moraš da budeš spreman – jasan je prvi čovek struke crveno-belih.

Dobrić: U dobroj smo formi

Ognjen Dobrić se oporavio od lakše povrede i jakog udarca koji je zaradio u derbiju protiv Cedevite i biće spreman za večerašnji meč: „Jako nezgodna ekipa, igraju sa puno energije na svom terenu I mi kao tim moramo da budemo na nivou, prvenstveno što se koncentracije tiče svih 40 minuta, jer želimo pobedu tamo. Očekujem drugačiji meč od uvodnog, to je bila prva utakmica u našoj grupi, znamo se bolje, oni nas, mi njih…U dobroj smo formi, imamo dve dobre pobede Galatasaraj, pa Cedevita, a trijumf bi nam bio važan za dalji razvoj situacije u grupi“, poručio je levoruku šuter.

Raspored i tabela

Grupa A

6. kolo

Ulm – Crvena zvezda 19.30

Monako – Breša 19.45

Anora – Galatasaraj 20.00

1. Crvena zvezda 4-1

2. Monako 4-1

3. Andora 2-3

4. Galatasaraj 2-3

5. Ulm 2-3

6. Breša 1-4

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari