Srbi opet u SEHA ligi 1

Predsednik Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković imenovan je za potpredsednika SEHA, na sednici Skupštine ove regionalne lige, što bi trebalo da bude uvod u povratak jednog ili nekoliko naših klubova u ovo jako takmičenje, čiji smo učesnici bili do prošle sezone.

– Mišljenja sam da nadmetanje sa klubovima kao što su Zagreb, Celje i Vardar, može samo dobro da donese srpskim klubovima. Zaključak sastanka je da se još ne izlazi u javnost s brojem klubova i modelom takmičenja, sve dok se ne završe nacionalna prvenstva krajem maja i početkom juna. Interesovanje za SEHA ligu je ogromno. U nju žele i klubovi iz zemalja koje do sada nisu učestvovale – kaže novi visoki funkcioner lige osnovane 2011. godine.

Iako njegova reč nije ni prva ni poslednja, nekadašnji generalni sekretar RSS prilično je siguran da će na prostoru od Subotice do Kosovske Mitrovice biti zainteresovanih za priključivanje ekipama iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Slovačke i Belorusije.

– Naš cilj je da se vratimo u ligu. Kao predsednik ne želim da donosim odluke sam, već će to uraditi najviši organi, UO i Skupština RSS, kada budemo znali na koliko ćemo klubova moći da računamo u novoj sezoni, a one će biti vezane i za sistem takmičenja u našoj zemlji. Puno toga će zavisiti od toga sa kakvim će budžetima raspolagati naši klubovi. Niko u Srbiji ne bi voleo da naše ekipe budu „topovska hrana“ i gube 10-15 razlike. Povratak naših klubova je gotovo izvestan. Da li jedan ili dva, to ćemo videti. Predložio sam da se liga proširi u zavisnosti od budžeta i igra u dve grupe, što bi dalo veće šanse da imamo tandem u takmičenju. Povratak u regionalno takmičenje biće podstrek našim klubovima, bez obzira što smo standardnom prilično ispod sadašnjih aktera SEHA lige – naglašava Đurković benefite kambeka u pomenutu konkurenciju, u kojoj su nas pre predstavljali Crvena zvezda, Partizan, Metaloplastika, Vojvodina i Radnički iz Kragujevca.

Ove sezone titulu brani mađarski Vesprem, uz makedonski Vardar jedini dvostruki osvajač titule.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari