Foto: Rukometni savez SRbije

 „Orlovi“ su zauzeli 12. mesto u konačnom plasmanu EURO 2018, što je najbolji rezultat od Evropskog prvenstva u Beogradu 2012. godine, saopštio je Rukometni savez Srbije.

Srpski rukometaši su plasmanom u drugi krug takmičenja zaslužili i bolju poziciju u žrebu baraža za Svetsko prvenstvo u Danskoj, koji će biti obavljen u subotu u Zagrebu.

– Loše smo otvorili utakmicu. Došli smo u situaciju da zbog mnogo promašenih zicera dođemo u situaciju da ujurimo rezultat. U drugom poluvremenu smo uspeli da uz određene promene i kvalitetan napad dođemo do tri razlike. Promašili smo dva, tri zicera. Protivnik se odvojio. Nismo mogli to da stignemo do kraja. Toliko od nas. Moramo da radimo odmah, ne samo kada je u pitanju reprezentacija, već srpski rukomet. Imaćemo malo vremena da se pripremimo za baraž. Uradićemo sve što možemo da budemo na višem nivou nego sada. Nama je prolazak u drugi krug i šest utakmica u uslovima u kojima smo bili, izuzetno teško palo. Videlo se da kondiciono ne možemo da iznesemo utakmicu. Nadam se da toga neće biti u narednom periodu, izjavio je selektor reprezentacije Srbije, Jovica Cvetković:

Kapiten Žarko Šešum je reako da su imali problema u napadu.

– Imali smo problema uglavnom u napadu, igrali su dobro u odbrani, njihov golman je bio fantastičan. Kontrolisali su rezultat, kada smo došli na -3, promašili smo neke zicere. Belorusi su zaslužili da pobede danas. Video sam potencijal u mladim igračima. Sigurno je lepše pobeđivati, ali godilo je tim momcima da odigraju više utakmica – zaključio je srpski reprezentativac.