Srbija bez Smailagića protiv Belgije 1foto STARSPORT

Košarkaš Partizana Alen Smailagić zbog povrede neće igrati za reprezentaciju Srbije meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Belgije, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije.

Kako se navodi, Smailagić i dalje oseća bol nakon povrede skočnog zgloba koju je zaradio na utakmici protiv Letonije u kojoj je Srbija slavila sa 101:100.

„Alenova povreda nije teže prirode, ali će po preporuci lekara preskočiti utakmicu koja je na programu u nedelju od 15.30“, naveo je KSS.

Dobra vest za selektora Svetislava Pešiča je to što se nacionalnom timu pridružio Filip Petrušev, koji je propustio meč protiv Letonije zbog obaveza u Efesu.

Utakmica Belgija – Srbija igra se sutra od 15.30 u Monsu.

Košarkaši Srbije stigli u Belgiju

Reprezentacija Srbije je doputovala u Mons, gde će se u nedelju, 28. novembra od 15:30 sastati sa domaćom selekcijom Belgije, saopštio je Košarkaški savez Srbije.

Srpski nacionalni tim će večeras imati trening u Mons areni, poslednji pred utakmicu drugog kola kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo 2023. godine.

U prvom kolu, Srbija je u hali „Aleksandar Nikolić“ savladala Letoniju sa 101:100, dok je Belgija savladala Slovačku u gostima sa 57:83.

„Očekuje nas jedna vrlo neizvesna utakmica iz nekoliko razloga. Prvo, Belgija je ekipa koja igra dugo zajedno, vrlo disciplinovano i dobro organizovano. Gaje apsolutno drugačiji način i stil igre u odnosu na ono što smo videli na poslednjoj utakmici protiv Letonije. Imaju veći broj igrača sa velikim iskustvom, igrača koji igraju u Izraelu, Grčkoj, Španiji i koji znaju da igraju. Pobeda u prvom kolu je bila dobra za naš tim koji nema to iskustvo kao Belgija, ali mislim da imamo veći potencijal. Naravno, taj potencijal i talenat treba pokazati. Smailagić neće moći da igra zato što je doživeo povredu. Zbog toga smo reagovali i priključili Petruševa. Videćemo koliko ćemo moći da na njega računamo jer je praktično došao sinoć, danas će trenirati sa ekipom. Njega smo pozvali ne samo zbog ove utakmice koja je izuetno važna, nego smo ga pozvali jer je on jedan od igrača na koje moramo u budućnosti da računamo“, poručio je selektor Srbije Svetislav Pešić.

Košarkaš Srbije Dušan Ristić očekuje da će ekipa Srbije pokazati napredak u odnosu na prethodnu utakmicu.

„Očekuje nas utakmica sa veoma dobrom i disciplinovanom reprezentacijom Belgije. Pokazali su da igraju veoma dobru i organizovanu košarku u utakmici protiv Slovačke. Mi ćemo biti maksimalno spremni za taj duel, i očekujemo da ćemo pokazati napredak u odnosu na utakmicu protiv Letonije i naravno pobedu”, istakao je Ristić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari