Biti ili ne biti za Srbiju: Gde i kad možete da gledate meč "orlova" i Dominikanske Republike na Mundobasketu 1Foto: EPA-EFE/ROLEX DELA PENA

Košarkaši Srbije igraju odlučujuću utakmicu na Svetskom prvenstvu koje se igra u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.

Protivnik će im biti Dominikanska Republika, a izabranici Svetislava Pešića su sami sebi zakomplikovali situaciju porazom od Italije pre dva dana – 78:76.

Da su pobedili, praktično bi „Azure“ izbacili iz svih kombinacija za četvrtfinale, a ovako su im dali šansu da pobedom u prvoj utakmici sutrašnjeg dana nad Portorikom zauzmu prvo mesto u novoformiranoj grupi I.

Naime uoči poslednjeg dana takmičenja po grupama sve četiri reprezentacije imaju skor 3/1, pa će pobednici sutrašnjih utakmica izboriti učešće u četvrtfinalu šampionata.

Tamo će ih čekati selekcije SAD i Litvanije.

Ukoliko Portoriko iznenadi favorizovanu Italiju, onda bi trijumf „Orlovima“ doneo prvo mesto u grupi i uslovno rečeno lakšeg protivnika u četvrtfinalu.

Ukoliko bi Srbija izgubila utakmicu, onda bi to ujedno značilo i kraj takmičenja za Bogdana Bogdanovića i drugove.

Utakmica između Srbije i Dominikanske Rwepublike se igra u nedelju, 3. septembra, od 14 časova po srednjeevropskom vremenu, a možete je uživo gledati na kanalima Sport Klub 1 i RTS 1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari