Gde možete da gledate košarkaški meč Srbija-Grčka? 1foto Peđa Milosavljević Starsport

U poslednjem kvalifikacionom dvomeču, košarkašima Srbije dovoljna je jedna pobeda za plasman na Mundobasket koji će se od 25. avgusta do 10. septembra organizovati u Japanu, Filipinima i Indoneziji.

Iako bi Velika Britanija trebalo da predstavlja zicer u ponedeljak, selektor Svetislav Pešić veruje da sutra uveče u Atini (18.00) njegovi puleni mogu matirati Grčku.

Nije proslavljeni stručnjak delovao nervozno na poslednjem obraćanju javnosti pred polazak za Atinu na megdan Grčkoj.

Iako je ostao bez sedmorice kandidata sa početnog spiska objavljenog za predstojeći, ujedno i poslednji dvomeč u kvalifikacijama za plasman na Mundobasket, razložno je prihvatio objašnjenja usko vezana za ambicije večitih rivala u Evroligi.

Laknulo mu je zbog činjenice da su Nikola Milutinov i Dejan Davidovac dobili dozvole CSKA da nastupaju za Srbiju u Grčkoj, dok je priključivanje Ognjena Jaramaza predstavljalo čist benefit za „orlove“.

Srbija će se u petak nameriti na Helene, koji će, takođe, nastupiti u neuporedivo slabijem sastavu, u odnosu na najkvalitetniji koji su u stanju da izvedu.

Grci su već obezbedili mesto na Svetskom prvenstvu, pa će poprilično rasterećeno moći da pristupe utakmici protiv Srbije.

Meč se igra večeras od 18 časova, a možete ga gledati uživo na kanalu Sport Klub HD u SBB kablovskoj mreži.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari