Srbija na žrebu i definitivno u četvrtom šeširu 1Foto: STARSPORT

Sve kalkulacije su propale večerašnjim pobedama Slovenije i Češke.

Fudbaleri Srbije su remi sa Bugarskom (2:2) proslavili u skladu sa krajnjim rezultatom – plasman na Evropsko prvenstvo 2024.

Ipak, kada se pogleda celokupna slika, dosta je tema za razmišljanje, a da je zaista tako pokazuje i podatak da će „orlovi“ na žrebu 2. decembra biti smešteni u najslabijem, četvrtom šeširu.

Naime, do večerašnjih mečeva u kvalifikacijama postojale su izvesne opcije na osnovu kojih su puleni selektora Dragana Stojkovića mogli da se nađu u trećem šeširu, međutim nakon ishoda duela Slovenija – Kazahstan i Češka – Moldavija i definitivno je postalo jasno da će fudbaleri Srbije biti smešteni u najslabiji šešir.

Da bi kojim slučajem sutrašnji susret Hrvatske i Jermenije imao neki značaj bilo je neophodno da večeras ne pobede ili Slovenija ili Češka.

Pred svojim navijačima, u meču u kojem je trijumf nad Kazahstanom bio od kapitalne važnosti, golovima Šeška i Verbića reprezentativci Slovenije, po drugi put u svojoj istoriji, obezbedili su učešće na kontinentalnom šampionatu (2:1).

Istovremeno, Češi su rutinirali Moldavce (3:0) i kao drugoplasirani, iza Albanije (isti broj bodova ali lošija gol-razlika) rezervisali su kartu za mesto na prvenstvu Starog kontinenta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari