Srbija igra za finale Dejvis kupa, meč sa Italijom za istoriju 1Foto: EPA-EFE/Jorge Zapata

Igra se meč Srbija – Italija, za finale Dejvis kupa, za istoriju, a blog uživo o tome možete pratiti na Sport klubu.

U prvom singlu sastaju se, na iznenađenje mnogih: Lorenco Muzeti – Miomir Kecmanović.

„Fantastična atmosfera, s obzirom na to da se igra na neutralnom terenu“, prokomentarisao je u jednom trenutku naš komentator iz „Karpenje“, Nebojša Višković.

Muzeti je u Malagu doputovao sa pet uzastopnih poraza na ATP turu (!?), od Mastersa u Sinsinatiju prošlog avgusta samo je u Čengduu i Pekingu prošao prvo kolo, a izgubio je i meč u Dejvis kupu od Kanađanina Gabrijela Dijaloa.

Nakon toga na teren dvorane „Martin Karpenja“ izaći će veliki rivali, Janik Siner i Novak Đoković.

Selektor Viktor Troicki prijavio je Đokovića i Dušana Lajovića za dubl, koji nam zahvaljujući sjajnom Kecmanoviću i uobičajeno nepobedivom Đokoviću nije bio potreban u četvrtfinalu protiv Velike Britanije.

Viktorov kolega Filipo Volandri priredio je jutros malo iznenađenje odlukom da u konkurenciji Lorenca Sonega i Matea Arnaldija pošalje Muzetija (27. ATP) u prvi singl.

Kecmanović je u Andaluziju doputovao kao 55. igrač na svetu, ali je protiv Džeka Drejpera u četvrtfinalu igrao kao da je peti.

Volandri, i sam bivši teniser, prijavio je Sonega i Simonea Bolelija za dublu, ukoliko do njega dođe, uz napomenu da selektori imaju pravo da promene odluku u poslednji čas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari