Srbija iz drugog šešira čeka rivale 1Foto: STARSPORT

Srbija će u subotu na žrebu koji je zakazan u Šenženu saznati imena rivala sa kojima će igrati u grupi na Svetskom kupu ovog leta.

Mundobasket u Kini održaće se od 31. avgusta do 15. septembra u osam gradova, a na njemu će učestvovati 32 tima, od kojih 12 iz Evrope. Pred žreb određeno je osam šešira u kojima se nalaze po četiri selekcije. Košarkaši Srbije smešteni su u drugi šešir zajedno sa selekcijama Argentine, Litvanije i Grčke.

Biće izvučeno osam grupa po četiri selekcije, a unapred je poznato da će „orlovi“ biti u grupi B, D, F ili H i da mogu da se sastanu samo sa protivnicima iz trećeg, šestog i sedmog šešira u prvoj fazi. Žreb za Mundobasket u Kini biće održan u Šenženu od 12.00 časova po srednjeevropskom vremenu, a vodiće ga čuveni NBA košarkaši Kobi Brajant i Jao Ming. FIBA je saopštila da će žrebanje grupa biti obavljeno prvi put pred publikom, kao i da su karte za taj događaj brzo „planule“.

Plasman u drugu fazu Mundobasketa izboriće po dva najbolja tima i formiraće četiri nove grupe, s tim što će u prvoj igrati najbolji timovi iz grupa A i B, u drugoj iz grupa C i D, u trećoj E i F i u poslednjoj, četvrtoj po dve provoplasirane ekipe iz grupa G i H. U četvrtfinale, koje je zakazano za 10. i 11. septembar, ići će po dve najbolje reprezentacije iz svake grupe druge faze, polufinalni mečevi na programu su 13. septembra, a meč za treće mesto i veliko finale zakazani su za 15. septembar u Pekingu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari