Srbija izgubila od Nemačke na Svetskom prvenstvu za rukometaše 1Dragan Pešmalbek. Foto: EPA-EFE/Zbigniew Meissner POLAND OUT

Rukometna reprezentacija Srbije izgubila je od Nemačke rezultatom 34:33 (19:17) u utakmici 2. kola grupne faze Svetskog prvenstva koje se održava u Poljskoj i Švedskoj.

Rukometaši Nemačke su bolje ušli u utakmicu i na početku ostvarili rezultatsku prednost koju su sačuvali do kraja.

Poveli su sa 2:0 i održavali ovu razliku sve do finiša ovog dela, kada su prednost povećali na četiri gola razlike (15:11).

Posle 21 minuta igre Nemci su imali 100 odsto realizaciju napada, a odbrana Srbije gotovo da nije postojala.

Tek u finišu prvog dela golman Bomaštar uspeo je da veže četiri odbrane i zahvaljujući pogotcima Bogdana  Radivojevića Srbija je uspela da na poluvreme ode sa samo dva gola zaostatka (19:17).

Na početku nastavka ekipa selektora Tonija Đirone uspela je da priđe na gol minusa (20:19), ali je ubrzo zatim Nemačka stigla do maksimalne prednosti od pet golova (28:23) i osigura pobedu.

Srbija je ubrzo uspela da smanji na dva gola, a imala je prilike da dođe i do izjednačenja, ali je u tim trenucima golman protivnika Birlem najpre odbranio zicer Radivojeviću, a potom i sedmerac Iliću. U poslednjem napadu Srbija je smanjila na 34:33, ali nije imala vremena da pokuša makar da dođe do boda.

Kod Nemaca najefikasniji je bio Mertens sa sedam golova, Gola je šest puta zatresao mrežu, ali je najbolji igrač meča bio golman Džoel Birlem sa deset odbrana.

Na drugoj strani Kukić je postigao sedam, a Bogdan Radivojević, Nemanja Ilić i Miloš Orbović po pet golova.

Srbija se u narednom kolu sastaje sa Katarom u utorak (20.30) i neophodan joj je trijumf da bi se plasirala u narednu fazu šampionata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari