Srbija jača za Jovovića i Luburića u Portugalu 1Foto:BETA/ODBOJKASKI SAVEZ SRBIJE/DS (Arhiva)

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić napravio je danas tri izmene u ekipi pred treći vikend Lige nacija. Odbojkaši Srbije će se, nakon drugog vikenda Lige nacija igranog u Kanadi, preseliti u Portugal gde ih od 14. do 16. juna očekuju mečevi protiv domaćina, Brazila i Kine.

U sastavu Srbije biće tri izmene u odnosu na turnir u Otavi. Umesto Andrije Vilimanovića, Danila Pavlovića i Nemanje Mašulovića u Gondomaru će igrati Nikola Jovović, Dražen Luburić i Miran Kujundžić.

„Povećali smo bodovni skor, ali mislim da su igra, požrtvovanje i energija koju su momci pokazali nešto što je mnogo važnije“, rekao je Grbić.

„Počinjemo sa promenom igrača koju smo planirali od samog starta tako da će doći Jovović i Luburić, vratiće se Kujundžić, a u Srbiju će se vratiti Mašulović, Pavlović i Vilimanović… Ovo je prvi od naredna tri vikenda na kojima ćemo polako da priključujemo iskusnije igrače. Počinjemo sa Jovovićem i Luburićem, pa dolaze Kovačević i Lisinac i na kraju Ivović i Petrić“, najavio je Grbić.

Srbija posle dva vikenda ima dve pobede i četiri poraza i trenutno je na desetom mestu na tabeli.

U Portugalu će igrati:

Tehničari: Nikola Jovović i Vuk Todorović;

Korektori: Dražen Luburić, Dušan Petković i Božidar Vučićević;

Libera: Neven Majstorović i Nikola Peković;

Blokeri: Petar Krsmanović, Aleksandar Okolić i Stevan Simić;

Primači: Lazar Ćirović, Milan Katić, Miran Kujundžić i David Mehić.