Srbija ostvarila istorijski uspeh u malom fudbalu 1

Uprkos porazu u osmini finala od reprezentacije Rumunije, koja je aktuelni svetski prvak i najtrofejnija evropska reprezentacija u malom fudbalu, prolaskom u drugu fazu takmičenja Srbija je ostvarila veliki uspeh.

Reprezentacija Srbije u malom fudbalu izgubila je večeras meč osmine finala Evropskog prvenstva od reprezentacije Rumunije rezultatom 4:1. Reprezentativci naše zemlje su, uprkos porazu, plasmanom u drugu fazu takmičenja ostvarili do sada najveći uspeh u ovom sportu.

– Ekipa je dala maksimum i bila vrlo blizu da ostvari još bolji rezultat, kaže za Danas selektor reprezentacije Srbije Siniša Milanov ističući da s obzirom na situaciju u kojoj se reprezentacija našla, ovo se može smatrati neverovatno velikim uspehom.

Na Evropskom prvenstvu u malom fudbalu u Češkoj su učestvovale 24 reprezentacije. Srbija je bila u grupi sa Italijom, Bosnom i Hercegovinom i Crnom Gorom.

– Napomenuli bismo još da smo jedina reprezentacija koja nije imala bukvalno nikakvu pomoć grada ili države, koja se sama finansirala kako bi branila boje naše zemlje. Upravo zbog takvih razloga u Srbiji su ostali par veoma ozbiljnih igrača koji sebi nisu mogli omogućiti ni najosnovnije troškove ovog prvenstva. Ostali su dugovi za opremu, za deo hotela, koji ostaju našoj reprezentaciji da vraća do sledećeg prvenstva. Pripreme su obavljene na brzinu i bez većih ulaganja. Tako kada se sve uzme u obzir ovo je odličan rezultat za našu zemlju. Momci su dali sve od sebe, ističe Milanov.

Reprezentacija Srbije je prvo odigrala sa Crnom Gorom 1:1 koja je postigla gol u poslednjoj minuti utakmice. Zatim je naš tim izgubio 2:0 od reprezentacije Bosne i Hercegovine, a preksinoć nešto posle 21 časa, reprezentacija Srbije bila je bolja od Italije sa 3:1 i kao najbolja trećeplasirana ekipa prošla u osminu finala.

– U budućnosti ako budemo želeli da ostvarimo neki ozbiljan rezultat u ovom kao i drugim sportovima, država će morati da uloži bar minimum sredstva, jer mi smo talentovana nacija i sa 10 puta manjim sredstvima od drugih možemo da napravimo ozbiljne rezultate, ali ne i bez tih sredstava, zaključuje Milanov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari