Srbija osvojila srebro u Evropskoj ligi mladih vazdušnom puškom 1Foto: SSS

Reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju u ovogodišnjoj Evropskoj ligi mladih vazdušnom puškom, ekipnom takmičenju za strelce od 14 do 18 godina.

Veliki uspeh ostvarila je ekipa Srbije u sastavu Kristina Lazarević, Teodora Vukojević, Marko Ivanović i Đorđe Savić.

U meču za zlato završnog turnira u Budimpešti, Srbija se sastala sa domaćinom Mađarskom, koja je u izjednačenoj borbi naš tim pobedila minimalnom razlikom od dva boda – 81:79.

Srbija je do sada osvojila četiri odličja u takmičenju uvedenom 2009. U prvom izdanju pre deset godina, naš tim je osvojio zlato. Pre dve godine okitio se bronzom, a 2018. srebrom.

Takmičenje u grupi Srbija je završila sa maksimalne tri pobede. Posle jučerašnjih trijumfa nad Švedskom (28:20) i Slovenijom (25:23), Srbija je danas pre podne u meču koji je odlučivao o prvom mestu ubedljivo savladala najvećeg rivala u grupi Rusiju sa 29:19 u poenima iz serija.

Finale je bilo trka „rame uz rame“, Srbija nije bila daleko od zlata. Posle prvih osam hitaca finala rezultat je bio nerešen 32:32, posle je Mađarska preuzela vođstvo, ali naš tim je držao korak za rivalom. Vodila se izjednačena borba do poslednjeg 20. hica, posle koga su domaćini došli do minimalnog trijumfa 81:79.

Mađari su proslavili duplu krunu, jer domaćini su osvojili i zlato pištoljem, u kome su pobedili Italiju 82:62. Bronzanu medalju puškom osvojila je Italija, a pištoljem Poljska. Sledeće godine finalni turnir biće održan u Srbiji.

Mladi srpski strelac Đorđe Savić je danas stigao do svoje treće medalje u Evropskoj ligi mladih, jer bio je član srpskog tima na finalnim turnirima 2017 (bronza), 2018. (srebro) i 2019.godine (srebro). Ostali naši strelci su u Budimpešti prvi put gađali na završnom takmičenju, do koga je Srbija došla osvajanjem prvog mesta na kvalifikacionom turniru Regiona „Istok“ u Novom Sadu, u maju, kada je naš tim nastupio u istom sastavu kao i u glavnom gradu Mađarske.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari