Srbija porazom od Francuske završila učešće na Evropskom prvenstvu 1Foto: EPA-EFE/Tibor Illyes

Rukometaši Srbije poraženi su večeras od Francuske sa 25:29 (7:16), u poslednjem, trećem kolu Grupe C Evropskog prvenstva.

Srbija je takmičenje završila kao treća u grupi i tako se oprostila od ovogodišnjeg Evropskog prvenstva.

Rukometaši Srbije su veoma loše odigrali prvo poluvreme, posebno u fazi napada. Svetla tačka u našoj selekciji bio je golman Cupara koji je sprečio da Francuzi odu na odmor sa još ubedljivijom prednošću.

U nastavku susreta Francuzi su bez mnogo problema uspevali da sačuvaju prednost sa poluvremena. Opuštanje Francuskih igrača pred sam kraj meča Srbija je iskoristila kako bi na kraju ublažila poraz.

Najefikasniji kod Srbije bili su Bogdan Radivojević sa sedam i Lazar Kukić i Mijailo Marsenić sa po četiri gola. Po dva pogotka su postigli Dragan Pešmalbek, Mladen Sotić i Marko Milosavljević, dok su Uroš Borzaš, Stevan Sretenović, Darko Đukić i Ivan Pešić postigli po jedan gol.

Francuze su do pobede predvodili Kentin Maje sa šest i Dika Mem sa pet golova.

Prvo mesto u grupi zauzela je Francuska sa sve tri pobede, drugo mesto i prolaz dalje je obezbedila i Hrvatska sa dva trijumfa, Srbija je treća sa jednom pobedom, dok je Ukrajina četvrta sa sva tri poraza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari