Srbija profitirala posle danas odigranih mečeva u kvalifikacijama za EURO 2024: Bez golova u Podgorici, Bugarima samo bod u Kaunasu 1Foto: EPA-EFE/Szilard Koszticsak

Fudbaleri Crne Gore i Mađarske odigrali su bez golova u Podgorici, dok su Litvanija i Bugarska takođe igrali nerešeno (1:1) u mečevima 3. kola Grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Reprezentacija Srbije danas nije nastupala, ali je zahvaljujući ovim rezultatima zadržala prvo mesto na tabeli svoje grupe sa šest bodova, dva više od Mađarske i Crne Gore, dok Litvanija na četvrtom i poslednjeplasirana Bugarska imaju po jedan bod.

Na „Gradskom stadionu“ u Podgorici Crna Gora i Mađarska prikazale su lošu partiju, bez puno šansi, a najbolju priliku za vođstvo domaći su imali u uvodnim trenucima susreta kada je Nađi u svom šesnaestercu nespretno zahvatio loptu i pogodio prečku.

Bugarska je bila favorit na gostovanju u Kaunasu, međutim, uprkos tome što su skoro 80 minuta imali igrača više osvojili su samo bod.

Domaći su poveli u 15. minutu preko Girdvainasa, ali samo dva minuta kasnije Lasickas je dobio crveni karton, što su gosti iskoristili i izjednačili u 27. minutu pogotkom Petkova.

U narednom kolu Grupe G, koje je na programu u utorak 20. juna, Srbija gostuje u Bugarskoj (20.45), dok u istom terminu Mađarska dočekuje Litvaniju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari