Srbija sa četiri strelca na finalu Svetskog kupa u Dohi 1Foto: EPA-EFE/JEON HEON-KYUN

Četvoro srpskih strelaca plasiralo se na finale Svetskog kupa, koje će od 18. do 27. novembra biti održano u Dohi.

Na takmičenju u Kataru učestvovaće Damir Mikec (vazdušni pištolj), Zorana Arunović (vazdušni pištolj), Teodora Vukojević (MK puška trostav) i Lazar Kovačević (vazdušna puška).

Mikec je vizu za Dohu „overio“ još sredinom avgusta, kada je osvojio srebro na Svetskom prvenstvu, s obzirom da svi osvajači medalja u pojedinačnim olimpijskim disciplinama na šampionatu planete imaju zagarantovano učešće na finalu Svetskog kupa.

Ostali srpski strelci su se kvalifikovali na osnovu bodova skupljenih na ovogodišnjim turnirima Svetskog kupa. Pravo učešća na finalu Svetskog kupa steklo je po 12 najboljih na rang listama u svakoj disciplini (ne računajući osvajače medalja na Svetskom prvenstvu).

Ove godine održano je pet turnira Svetskog kupa. Poslednji je završen minule sedmice u Rio de Žaneiru, pa su sada liste konačne.

Arunovićeva se na finalni turnir plasirala kao peta, Vukojevićeva kao deveta, a Kovačević sa desetog mesta u svojoj disciplini. Svo troje su i pre poslednjeg Svetskog kupa bili među 12 najboljih, a rezultatima na turniru u Riju su zadržali pozicije među kvalifikovanim strelcima.

Na finalu će na programu biti samo pojedinačne olimpijske disipline. Neće biti takmičenja mešovitih parova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari