Srbija sa Đokovićem napada Dejvis kup 1foto EPA-EFE/NEIL HALL EDITORIAL USE ONLY

Kao što su iz njegovog tima najavili, Novak Đoković nije završio sezonu. Očekuju ga još masters turnir u Parizu i Završni masters u Torinu, a ono što je najvažnije, najbolji teniser današnjice spreman je i da pomogne reprezentaciji Srbije u predstojećem Dejvis kupu.

Dejvis kup se ove godine igra između 25. novembra i 5. decembra u specifičnom sistemu.

Prvo će biti odigrana grupna faza u tri različite zemlje, a potom završnica u Madridu. Srbija će igrati u Austriji, gde će joj pored domaćina protivnik biti i Nemačka.

U razgovoru za Blic, Filip Krajinović je otkrio da postoji dogovor sa Đokovićem da ove seozne pokušaju da ponove uspeh iz 2010. kada je Srbija osvojila Dejvis kup.

„Želeo bih da tri turnira koje ću igrati iskoristim da što više dignem formu pred Dejvis kup na koji ćemo mi putovati u najjačem sastavu jer želimo da probamo da osvojimo ‘salataru’ baš kao i 2010. Hoću da budem u najboljoj formi pred taj turnir, najpre u Insbruku, a onda i u Madridu u polufinalu i finalu. Putujemo na čelu sa Novakom, i sigurno je da ne idemo tamo da gubimo. Dogovorili smo se da igramo svi i da probamo da osvojimo pehar“, rekao je Filip Krajinović.

Selektoru Viktoru Troickom će se na raspolaganje staviti Novak Đoković, Dušan Lajović, Filip Krajinović, Laslo Đere, Miomir Kecmanović, Nikola Milojević, Danilo Petrović, Peđa Krstin, Miljan Zekić i dubl igrač Nikola Ćaćić, a spisak će na kraju biti skraćen na pet imena. Srbija će se pre takmičenja odraditi mini pripreme u Beogradu, a potom sledi odlazak u Austriju, gde će se vaditi viza za polufinale u Madridu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari