Srbija sa domaćim snagama u Ligi nacija: Šestorica iz Vojvodine, četvorica iz Crvene zvezde 1(Photo by Ahmad Halabisaz/Xinhua)

Odbojkaši Srbije započeće 25. aprila pripreme za ovosezonsko izdanje Lige nacija. Igor Kolaković, novi selektor, saopštio je spisak igrača sastavljen pretežno od odbojkaša iz domaćih klubova.

Na konačnom spisku se našlo 18 igrača, a reprezentativci će se tradicionalno okupiti u beogradskom hotelu „M“, dok će im baza za treninge biti dvorana Slodes.

Selektor Kolaković će se naknadno priključiti pripremama, kao i reprezentativci koji još uvek nisu završili sa obavezama u klubovima, ali će mu tu biti čitav stručni štab koji čine: Dragan Kobiljski, Bojan Janić i Ivica Jevtić, drugi treneri, Zdravko Aničić je kondicioni trener, Đorđe Pejić statističar, Siniša Mladenović i Borko Stojković, fizioterapeuti, a Aleksa Brđović je tim menadžer.

Muška seniorska reprezentacija Srbije igraće u IV Ligi nacija 2022. u Otavi, Sofiji i Gdanjsku. Seniori Srbije će tokom prve sedmice (od 7. do 12. juna) igrati u Otavi, sa Bugarskom (utorak, 7. jun – 22.30 po našem vremenu), Francuskom (četvrtak, 9. jun – 22.30), Argentinom (petak, 10. jun – 17.00) i Nemačkom (subota, 11. jun – 19.00). U Otavi će još igrati Kanada, Poljska i Italija.

Druga sedmica je na programu od 21. do 26. juna, a Srbiji će rivali u Sofiji biti SAD (sreda, 22. jun – 19.00), Brazil (četvrtak, 23. jun – 15.30), Kanada (petak, 24. jun – 12.30) i Australija (nedelja, 26. jun – 12.30). U Sofiji će još igrati Bugarska, Poljska i Iran.

Utakmice treće sedmice odigraće se od 5. do 10. jula, a Srbija će u Gdanjsku igrati sa Slovenijom (sreda, 6. jul), Iranom (četvrtak, 7. jul), Italijom (petak, 8. jul) i protiv selekcije koja će zameniti Rusiju (nedelja, 10. jul). U Gdanjsku će igrati i Poljska, Holandija i Bugarska. FIVB će naknadno saopštiti ko će zameniti Rusiju u Ligi nacija 2022, kao i satnicu utakmica u Gdanjsku.

Na Finalnom turniru će igrati osam reprezentacija, a takmičenje počinje od četvrtfinala. Finalni turnir u konkurenciji odbojkaša odigraće se od 20. do 24. jula, a organizator će naknadno biti poznat.

Spisak igrača:

TEHNIČARI: Maksim Buculjević (Altekma Izmuir), Andrija Vulikić (Spartak), Andrija Vilimanović (Vojvodina);

KOREKTORI: Dušan Petković (Projekt Varšava), Nikola Meljanac, Dušan Nikolić (Crvena zvezda), Milan Zečević (Vojvodina);

LIBERA: Lazar Koprivica (Radnički Kragujevac), Miljan Milović (Spartak);

BLOKERI: Stevan Simić, Andrej Rudić, Aleksandar Bošnjak (Vojvodina);

PRIMAČI: Miran Kujundžić (Pariz Vojel), Lazar Marinović (Partizan), Lazar Bajandić (Vojvodina), Luka Tadić, Stefan Skakić (Crvena zvezda), Davide Kovač (Radnički).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari