Srbija se plasirala na Mundijal 1Foto: STARSPORT

Fudbaleri Srbije pobedili su reprezentaciju Gruzije sa 1:0 u poslednjem kolu kvalifikacione grupe D za odlazak na Svetsko prvenstvo u Rusiju, čime su završili na prvom mestu, obezbedivši drugi po redu plasman na Mundijal od osamostaljenja.

Do pobede su „Orlovi“ stigli teže nego što se očekivalo, pogotkom Aleksandra Prijovića u 74. minutu susreta.

Prvo poluvreme je bilo dosta loše, veliki pritisak je očigledno „pojeo“ izabranike Slavoljuba Muslina, ali je u drugih 45 minuta Srbija zaigrala onako kako zna i ume i umalo trijumfovala i znatno ubedljivije.

Krenula je Srbija bojažljivo u meč, u prvom delu gotovo da je Gruzija bila bolji rival na terenu, ali je vremenom kvalitet polako dolazio do izražaja i konačni prelazak na igru sa dva klasična napadača, što je ubrzalo napade domaće ekipe, a odbranu Gruzije razvuklo po čitavom terenu, pa je i gol pao nakon jednog „izleta“ Branislava Ivanovića u polovinu protivnika, kada je Kankava uklizao, ali loptu slučajno doturio do Aleksandra Mitrovića kome nije bilo teško da je pošalje po zemlji, a tamo je sačeka Prijović i pošalje u nebranjeni deo mreže Gregori Makarizea.

Srbija se plasirala na Mundijal 2

Ovim trijumfovom potvrđena je sjajna jesen srpskog fudbala, pošto su nakon plamana Crvene Zvezde i Partizana u grupnu fazu Evropa lige i srpski reprezentativci naciju učinili ponosnim, pošto će se nakon dugih osam godina ponovo pojaviti na najvećoj svetskoj smotri fudbala, Svetskom prvenstvu, koje će biti odrzano u Rusiji narednog leta.

Srbija se plasirala na Mundijal 3

Tako je san jedne generacije i jednog selektora, Slavoljuba Muslina, konačno ispunjen, posle ne odlaska na tri velika takmičenja, konačno će se u Srbiji, ali i širom sveta gde god našeg naroda ima, sa nestrpljenjem iščekivati utakmice Mundijala, poslednjeg „klasičnog“ na kakav je svet navikao, budući da postoji ideja da se od SP u Kataru 2022. godine isti „proširi“ na 48 reprezentacija koje bi bile raspoređenje u 16 grupa, pa bi dosadašnji sistem sa 32 učesnika narednog leta mogao da ode u istoriju.

Prijović: Ovo sanjaš kao dete!

Fudbaler Aleksandar Prijović istakao je da se ovakvi mečevi sanjaju dok se odrasta. „To se sanja kao dete i zaista nije moglo bolje. Zaslužili smo Svetsko prvenstvo. Kad sam dao gol samo sam se zahvalio Bogu za sve godine što sam čekao da mi se ukaže prilika i uživao sam u trenutku. Nisam disao dok su skakali na mene!“, rekao je Prijović za Javni servis posle meča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari