Srbija u finalu Evropskog prvenstva u vaterpolu 1Foto: Tviter/ Vaterpolo Savez Srbije

Vaterpolo reprezentacija plasirala se u svoje četvrto uzastopno finale Evropskog prvenstva u vaterpolu. Ovoga puta „Delfini“ su porazili aktuelne svetske šampione, veterpoliste Hrvatske 9:7 (5:3, 1:1, 1:1, 2:2).

FotoMeč je obilovao uzbuđenjima, kako u bazenu tako i van njega, s obzirom da je viđeno dosta isključenja, kako igrača tako i trenera.

Srbija je odlično počela utakmicu, povela je preko Nikole Jakšića, ali je već u narednom napadu izjednačio Ante Vukičević. Miloš Ćuk je doneo novu prednost Srbiji da bi Maro Joković poravnao rezultat 2:2. Tada je usledila serija „Delfina“ 2:0 preko Ćuka i Mandića, da bi Josip Vrlić doneo nadu Hrvatskoj koju je ubrzo raspršila nova serija srpskih vaterpolista od 2:0, koji su nakon prednosti od 6:3 uspostavili dominaciju u bazenu koja je rezultirala veliku pobedu.

Sjajnu partiju prvog finalista ovog Šampionata nije poremetila ni sudijska odluka da u drugoj četvrtini obostrano isključi Miloša Ćuka i Lorena Fatovića, kao i prethodno namerno udaranje u lice Filipa Filipovića od strane Fatovića koje sudije nisu videle.

Uz to, u poslednjoj četvrtini je isključen i selektor Hrvatske Ivica Tucak zbog protesta, a selekcija Srbije je rutinski privela meč kraju i zabeležila novu pobedu nad najljućim rivalom.

Pored sjajnog Ćuka izuzetnu partiju je pružio Dušan Mandić, strelac tri pogotka, kao i golman Branislav Mitrović koji je na kraju sakupio sedam intervencija.

U finalu će protiv Srbije igrati pobednik drugog polufinalnog meča u kome se sastaju Španija i Italija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari