Srbiji tri zlatne medalje na Balkan Bowlu 1Foto: Dragan Zabunović

Ekipa Srbije u američkom fudbalu osvojila je tri zlatna odličja na Balkan Bowlu, nezvaničnom prvenstvu Balkana, koje se 29. i 30. oktobra održalo u Somboru.

Najsjajniju medalju i pehar pobednika osvojila je juniorska selekcija Srbije (U19) koja je ubedljivo pobedila vršnjake iz Slovenije sa 48:7.

Dan ranije odigrani su i fleg fudbal turniri (beskontaktna verzija) na kojima je selekcija Srbije u konkurenciji seniora i pionira (U15) osvojila zlato. U ženskoj konkurenciji najuspešnije su bile gošće iz Slovenije.

Domaćin Balkan Bowla 2016 bio je Grad Sombor koji je okupio više od 160 takmičara i takmičarki iz regiona. Na dvodnevnom takmičenju učestvovale su reprezentacije Srbije, Slovenije, Hrvatske i All star Sever tim Saveza američkog fudbala Vojvodine.

Organizatori takmičenja bili su Srpska asocijacija američkog fudbala (SAAF) i Savez američkog fudbala Vojvodine (SAFV), u saradnji s upravom Grada Sombora, Sportskim savezom Grada Sombora, KAF Celtis i Sportskim centrom „Soko” iz Sombora koji su pružili nesebičnu podršku u realizaciji ove sportske manifestacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari