Žreb za Kup Radivoja Koraća: Večiti derbi moguć već u polufinalu, Zvezda prvo na Borac a Partizan na Spartak 1foto:Starsport

U senci potencijalne odluke Crvene zvezde da se ne pojavi na završnici Kupa Radivoja Koraća, danas je održan žreb za pomenuto takmičenje – večiti derbi moguć već u polufinalu.

Tradicionalno, u niškom Čairu održaće se završnica Kupa Radivoja Koraća od 15. do 18. februara i to po 13. put.

Čiatava manifestacija protekla je danas u Košarkaškom savezu Srbije bez predstavnika Crvene zvezde koja je zapretila neigranjem u završnici KRK ukoliko KSS ne donese odluku u vezi sa prošlosezonskim samovoljnim istupanjem Partizana iz domaće lige.

Žrebom je odlučeno da će se crveno-beli, ukoliko nastupe, sastati sa čačanskim Borcem u četvrtfinalu, dok Partizan očekuje susret sa subotičkim Spartakom.

U drugom delu kostura, četvrtfinalne parove čine Mega i Vojvodina, odnosno FMP i Metalac.

Zbog lakše, bolje i bezbednije organizacije utakmica, Crvena zvezda će četvrtfinalni meč odigrati u četvrtak od 18 časova, a dan ranije Partizan će se sastati sa Spartakom u istom terminu.

Finale je zakazano za subotu, a sve u cilju da reprezentativci Srbije imaju dan više odmora i vremena za pripreme kvalifikacionih mečeva za plasman na naredno Svetsko prvenstvo.

Pulene Svetislava Pešića prvo očekuje gostovanje Grškoj 24. februara, dok će tri dana kansije ugostiti Veliku Britaniju.

Raspored četvrtfinala

Sreda, 15. februar

18.00: Partizan Mozzart Bet – Spartak

21.00: Mega – Vojvodina

Četvrtak, 16. februar

18.00: Crvena zvezda – Borac Mozzart

21.00: FMP – Metalac

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari