Zvezda preti da neće igrati Kup Radivoja Koraća ako KSS ne kazni Partizan 1Foto Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaški klub Crvena zvezda još nije odlučio da li će učestvovati na Kupu Radivoja Koraća i ponovo je danas pozvao Košarkaški savez Srbije da se pridržava statuta i kazni Partizan zbog napuštanja završnice domaćeg šampionata prošlog juna

KK Crvena zvezda nije odlučila da li će igrati Kup, traži kaznu za Partizan

Zvezda je u saopštenju na klupskom sajtu navela da danas neće imati predstavnike na žrebu u Beogradu za završnicu takmičenja Kupa Radivoja Koraća.

„Takođe, klub će do početka završnog turnira nacionalnog kupa koji će se održati u niškoj dvorani Čair od 15. do 18. februara doneti defintivnu odluku da li će uopšte učestvovati na ovom turniru i braniti titulu osvojenu prošle godine“, piše u saopštenju.

Zvezda je pozvala Košarkaški savez Srbije da kazni Partizan, koji prošle sezone nije želeo da igra završnicu domaćeg šampionata, KLS.

„Klub ovim gestom ;jasno i nedvosmisleno, bez namere da umanji uspeh preostalih šest klubova koji su učešće na tom turniru zaslužili, upozorava i poslednji put poziva Košarkaški Savez Srbije da se pridržava svog statuta, vrati srpsku košarku u legalne okvire i konačno sankcioniše adekvatnom i propisanom kaznom Partizan za najteži mogući prekršaj, a to je napuštanje završnice srpskog prvenstva u junu 2022. godine – bez ikakvog objašnjenja i valjanog obrazloženja“, navodi se.

Crveno-beli su podsetili da je prošlo sedam meseci od takvog postupka Partizana, koji je time „obesmislio prvenstvo Srbije“ i naveo da su „pravila jasna ali da se ne poštuju“.

„Po onoj narodnoj ‘Svi se prave ludi’ KK Crvena zvezda treba da prihvati ovo ćutanje i ‘ozakoni’ nečiju samovolju, kao da se ništa nije dogodilo? Zvezda ;je narodni klub, klub koji je osnovan u ovoj zemlji i kao takav, sa milionima navijača i poreskih obveznika ove zemlje, nema prava da ćuti na ovaj pokušaj ponižavanja nacionalnog šampionata Republike Srbije“, piše u saopštenju.

Zvezda je navela da KSS „kao najlakše rešenje“ ponovo organizuje takmičenje u Nišu, ne razmišljajući o neuslovnosti dvorane Čair i problemima organizacije utakmica koji su prethodnih godina dovodili do incidenata i povreda geldalaca.

„KK Crvena zvezda zato i na ovaj način, podseća one koji bi da se sve zaboravi (a to je KSS) da samo počne da primenjuje statut ili će sve obesmisliti u srpskoj klupskoj košarci – ako već zapravo nije! ;Jer, nakon svega navedenog, ko će i kakvom kaznom sankcionisati Zvezdu ako se ne pojavi na završnici kupa u Nišu? I sa kojim moralnim pravom?“, navodi se u saopštenju Zvezde.

Žreb za Kup Radivoja Koraća počinje u 13 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari