Srebro za dvojac bez kormilara 1Miloš Vasić i Nenad Bedljik Foto: Veslački savez Srbije

Srpski reprezentativni dvojac bez kormilara Miloš Vasić, Nenad Beđik osvojio srebrnu medalju na drugom ovogodišnjem Svetskom kupu koji je danas završen u Poznanju, saopštio je Veslački savez Srbije. To je još jedan veliki uspeh na međunarodnoj sceni, kjoji su ostvarili za 6:22.40.

Tako su u riznicu velikih uspeha koje su iznedrili zajedničkim snagama uneli i šestu medalju, treću uzastopnu u ovoj sezoni (u 2017. osvojili srebro na Svetskom kupu u Beogradu i bronzu na Evropskom prvenstvu za seniore u Račicama).

Sjajna stvar je što smo u Poznanju nastavili da osvajamo medalje na velikim takmičenjima u ovoj godini. Međutim, mogli smo i više od srebra. Svesni smo činjenice da trka u finalu nije bila naše najbolje izdanje. Mnogo smo zaostali za rivalima u prvih 500 metara, što nismo smeli sebi da dozvolimo, pogotovo u uslovima na stazi koji su bili daleko od idealnih. Tako smo gotovo celu središnjicu trke morali da jurimo ostale čamce. Ipak, u finalu smo pokazali i jednu novu dimenziju našeg veslanja pošto smo prvi put uspeli da čitavu poslednju četvrtinu trke izveslamo sa tempom 33. U produženom finišu prestigli smo prvo Holanđane, potom i Čehe i ozbiljno ugorzili Francuze. Ipak, na kraju smo kroz cilj prošli kao drugi što je odličan plasman s obzirom da smo u poslednjih 500 metara ušli kao četvrti – kazao je Miloš Vasić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari