Srpska osmorka bije bitku za Top četiri Lige Evrope i Lige konferencije 1EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Večeras se igraju prve utakmice četvrtfinala dva klupska takmičenja pod kapom Evropske fudbalske federacije.

Posle dva dana zanimljivog fudbala u prvoj polovini četvrtfinala Lige šampiona počinje rasplet u istoj fazi Lige Evrope i najmlađe – Lige konferencije.

A, Srbija će imati po četiri igračka predstavnika u obe kolone, kada već Crvena zvezda nije dobacila do Top osam LE a Partizan nije toliko potrajao u LK.

Dvojac iz Torina – roviti špic Dušan Vlahović i krilni vezista Filip Kostić probaće da doprinese Juventusovoj borbi sa Sportingom u LE. Prvi kao očekivani starter, a drugi ko verovatni rezervista.

I Roma će imati člana početne jedanaestorke sa naših prostora, jer Žoze Murinjo veruje defanzivnom igraču sredine terena Nemanji Matiću i planira da iskoristi njegovo iskustvo protiv Fejenorda. Mladi čuvar mreže Mile Svilar eventualnu šansu opet će čekati sa klupe.

Sevilja ide na noge Mančester junajtedu, a publika na Old Trafordu imaće priliku da u rivalskim redovima gleda reprezentativnog vezistu/štopera Nemanju Gudelja i doskorašnjeg Orla među stativana Marka Dmitrovića.

Ovdašnjim ljubiteljima fudbala u Ligi konferencije potencijalno je najzanimljiviji duel Fiorentine i Leha. Najviše zbog toga što Nikola Milenković ima sigurno mesto u zadnjoj liniji, dok centarfor Luka Jović i veznjak Aleksa Terzić često ulaze sa klupe.

Od njihovih zemljaka u istom takmičenju nastupa i Darko Lemajić, s tim što će napadač Genta zbog povrede mišića noge, sva je prilika, preskočiti prvih 90 minuta fudbala sa Vest Hemom.

 

Liga Evrope (četvrtfinale)
Fejenord – Roma
Bajer Leverkuzen – Rojal Union
Juventus – Sporting
M. Junajted – Sevilja

* prva utakmica igra se od 18.45, ostale počinju u 21.00

Liga konferencija (četvrtfinale)
Gent – Vest Hem
Anderleht – AZ Alkmar
Bazel – Nica
Leh – Fiorentina

* prva utakmica igra se od 18.45, ostale počinju u 21.00

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari