Srpske košarkašice izgubile od SAD na početku kvalifikacionog turnira za OI 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je večeras od SAD sa 88:69 na početku kvalifikacionog tunira za Olimpijske igre.

Srpske košarkašice će sutra od 17.00 igrati protiv Nigerije, a dan kasnije u istom terminu sa Mozambikom.

Srpske košarkašice dobro su otvorile utakmicu i povele sa  6:4. Ipak, uz nekoliko propuštenih napada selekcije Srbije, Amerikanke su napravile seriju od 7:0 i preokrenule rezultat.

Uz trojku Saše Čađo u poslednjim sekundama, Srbija je uspela da smanji zaostatak na 20:14 i sa tom razlikom ode na prvi odmor.

Slična situacija viđena je i u drugoj četvrtini, a njenom sredinom gostujuće košarkašice došle su i do dvocifrene prednosti 28:17.

Uz dobar procenat šuta s distance, Amerikanke su održavale prednost tokom čitavog kvartala, da bi u samom finišu i Srbija popravila realizaciju napada, te smanjila zaostatak na osam poena.

Početak treće deonice doneo je i plus 17 poena za Amerikanke, da bi na njenom kraju prednost iznosila 23 poena u korist gostujuće ekipe.

Uspele su izabranice Marine Maljković da poprave svoju igru u poslednjem periodu i posle gotovo šest minuta smanje zaostatak na 15 poena.

Marina Miljković vezala je ćetiri poena i dodatno smanjila zaostatak, ali to nije bilo dovoljno da se ozbiljnije ugrozi prednost Amerikanki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari