Srpske košarkašice treći put na parketu, protiv Australije i njene publike 1EPA-EFE/JAMES GOURLEY

Evropske šampionke 25. septembra nastavljaju s borbama na Svetskom prvenstvu za košarkašice.

Tina Krajišnik, Saša Čađo, Ivon Anderson… na premijeri takmičenja u Australiji pretrpele su poraz od Kanade (60:67), pa je podmlađeni tim sve iznenadio dobivši duel sa aktuelnim olimpijskim viceprvakinjama iz Japana (69:64), a u nedelju ujutro, od 10.00 po srednjeevropskom vremenu, čeka ih sudar sa domaćom selekcijom i dvoranom punom njenih navijača.

Samanta Vajtkomb, Kajla Džordž, Sara Blikavs, Tes Madgen… takođe imaju polovičan učinak, jer su bes zbog izgubljene bitke sa Francuskom iskalile na koleginicama iz Malija… A, kao i pulenke selektorke Marine Maljković žele da ostanu u konkurenciji za medalje, za početak da „prežive“ grupu B.

„Uzbuđene smo zato što znamo da će hala biti puna. Nemamo mnogo prilike da igramo u ispunjenoj dvorani, pogotovo ovakvoj kakva je Superdoum. Igraćemo protiv veoma dobrog protivnika, kome će publika stalno davati vetar u leđa.

Mi moramo da se fokusiramo na našu igru. Znamo koje su naše najbolje stvari. Hoćemo da sve one dobre momente kojih je bilo na utakmicama protiv Japana i Kanade ponovimo, ali i da ih bude još više, pa ćemo videti da li je to dovoljno za pobedu“, najavila je  naša reprezentativka Nevena Jovanović.

Srbija i Australija su se već sastale ove godine i to na kvalifikacionom turniru u Beogradu. Tada su Orlice slavile sa 78:71, a pobedu je obeležila naša Amerikanka, Anderson, sa 30 poena.

Posle dva kola, u pomenutoj konkurenciji prvo mesto na tabeli drži Kanada, sa četiri boda, a prate je Francuska (3), Srbija (3), Australija (3), Japan (3) i Mali (2).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari