Srpske rukometašice osvojile turnir u Češkoj 1Foto: Rukometni savez Srbije

Ženska rukometna seniorska reprezentacija Srbije osvojila je turnir u češkom gradu Hebu. Srpkinje su savladale i Austriju sa 31:28 u trećem kolu ostvarivši maksimalan učinak. Time su samo nastavile pobednički niz, započet pobedama nad Norveškom i Češkom.

Ova utakmica bila je poslednji test pred start Evropskog prvenstva u Švedskoj. Izabranice Dragice Đurić uspele su i pored ogromnih problema sa povredama.

– Imali smo dosta pehova. Igrali smo bez Stoiljković i Kovačević koje su lakše povređene i nismo hteli da rizikujemo. Sanja Radosavljević nije ulazila u igru jer se žalila na bol u mišićima, tako da smo imali mali broj igračica na koje smo računali. I tokom utakmice imali smo poteškoće. Trifunović je povredila zglob, a meč smo završili sa dva crvena kartona Marije Obradović i Dijane Radojević. Praktično smo ostale sa sedam igračica u sastavu. Bilo je jako teško izdržati do kraja. Svaka čast devojkama, uspele su da se snađu u nemogućim uslovima. Gledam na ovo pozitivno jer su to situacije koje će sigurno da nas ojačaju – rekla je selektorka Dragica Đurić po osvajanju turnira.

 Za najbolju igračicu izabrana je Slađana Pop Lazić, koja je ujedno bila i najefikasnija sa osam postignutih golova, dok je šest postigla Marina Dmitrović.

Evropsko prvenstvo u Švedskoj počinje 4. decembra utakmicom sa Slovenijom, a pripreme za to Srpkinje će obaviti u Vrnjačkoj banji, navode iz Rukometnog saveza Srbije.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari