Šta može oslabljena Crvena zvezda u Madridu? Samo da debakla ne bude 1Foto: Starsport

Crveno-beli u izuzetno lošem trenutku gostuju najboljem timu u Evroligi ove sezone (Sportklub1, 20.30).

Malo ko će to u klubu javno priznati, ali u Crvenoj zvezdi sigurno jedva čekaju da se završi regularni deo Evrolige.

U poslednje vreme, crveno-beli se ozbiljno muče u najelitnijem takmičenju, a posebno loše izgledaju otkad su izgubili sve šanse da se nađu u plej-inu, što se može protumačiti kao veliki neuspeh, ako se uzme u obzir da su čelnici kluba na početku takmičarske godine najavljivali pohod na fajnal-for?

Na suštinski izuzetno lošu igru, nadovezale su se i povrede važnih igrača kao što su Miloš Teodosić, Nikola Topić, Jago dos Santos, Branko Lazić što u klubu obilato koriste kad god obrazlažu loše rezultate i brojne izgubljene utakmice u Evroligi, u poslednjih mesec dana.

Pre pobede nad Virtusom, crveno-beli su bili u seriji od čak šest evroligaških poraza i to u periodu kada su imali sasvim korektne šanse da se umešaju u borbu za mesto u plej-inu.

Navijači su u potpunosti razočarani i svesni da im je neko pričao bajke na početku sezone koje nisu imale nikakve veze sa realnošću. S tim u vezi i ne čudi što je na poslednjim mečevima kod kuće protiv Panatinaikosa i Virtusa izostala velika podrška (prosek gledalaca na pomenutim mečevima bio je oko 12.500).

U datim okolnostima postavlja se logično pitanje koliko crveno-beli mogu večeras u Madridu?

Ponovo će igrati bez Teodosića, Dos Santosa, Topića što navodi na zaključak da će u organizaciji igre biti ogromnih problema i da će se Adam Hanga i Nemanja Nedović periodično „svađati sa loptom“ u cilju da barem neke od akcija imaju adekvatnu završnicu.

I da su u punom sastavu i na vrhuncu forme crveno-beli bi imali ogromnih problema na terenu na kome su u relativno bliskoj prošlosti umeli da slave.

Ipak, 2021. i 2017. godina iz trenutne perspektive deluju izuzetno daleko baš kao i željeni kvalitet ekipe u kojoj ppojedinci imaju milionska primanja na godišnjem nivou.

Istorijsko veliki budžet u potpunoj je disharmoniji sa evroligaškim rezultatima od početka takmičarske godine, a naročito neubedljivo puleni Janisa Sferopulosa deluju u gostima.

Na skoru 3-12, Zvezda je sa još četiri ekipe na deobi pretposlednje pozicije kada je reč o rezultatima na gostujućem terenu.

Ako je za utehu i neku nadu, Real je odavno kaparisao prvo mesto pred plej-of i u poslednja tri kola ne bi trebalo da preterano zapinje (25-6).

Moguće je i da će Mateo Ćus večeras odmoriti neke iskusnije igrače poput Serhija Ljulja i njegovog imenjaka Radrogeza koji su roviti, odnosno Rudija Fernandeza, Fabijana Kozera…

Duel sa Zvezdom biće možda prilika i da Karlos Alosen i Eli Endijaje dobio veći prostor u igri i minutažu adekvatnu njihovim talentima.

Sve osim rezultatskog debakla za crveno-bele bio bi podnošljiv rezultat. Zvezda je poslednji put na evroligaškom gostovanju slavila davnog 11. januara u Milanu i posle meča sa Armanijem nije bila ni blizu da se trijumfalno vrati iz Monte Karla, Minhena, Berlina….

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari