Šta nas očekuje u sportskoj 2021. godini? 1Foto: EPA-EFE/ CHRISTOPHER JUE

U ovoj godini nas čeka nas sportskih događaja, mada je kalendar istih još pod upitnikom, budući da niko ne zna kako će se odvijati svet u narednih 12 meseci, u svetlu korona virusa koji je napravio pravi zemljotres u mnogim sverama života u godini za nama, ali i vakcinaciji koja je polako krenula na svim kontinentima.

U ovoj godini nas očekuju i dva kontinetalna šampionata u fudbalu i jedan planetarni događaj koji je trebalo da obeleži 2020. godinu, ali je otkazan zbog korona virusa, Olimpijske igre u Tokiju.

Januar i februar

Januar je bio mesec koji je gotovo uvek prolazio u znaku Australijan Opena. Ipak, zbog problema sa pandemijom Covid-19, taj tradicionalni turnir je odložen za naredni mesec i biće na programu od 8. do 21. februara.

U drugoj polovini januara je na programu i Svetsko prvenstvo za rukometaše, a domaćin je Egipat. Prvenstvo se igra od 14. do 31. januara.

Na samom početku februara uživaćemo u FIFA Svetskom klupskom prvenstvu, koje je na programu od 1. do 11. februara, a čiji je domaćin Japan.

Sedmog februara uživaćemo u Superbolu, a krajem ferbruara će fudbaleri Crvene zvezde igrati u šesnaestini finala Lige Evrope, protiv slavnog Milana. Utakmice se igraju 18. i 25. februara.

Mart i april

U martu će starovati nove sezone Formule 1 i Moto GP. Prva trka četvrotočkaša na programu je 21. marta za VN Australije, dok će dvotočkaši svoju sezonu započeti u Kataru 28. marta.

Od 16. marta do 5. aprila na programu je NCAA plej-of, a od 24. marta do 4. aprila ćemo gledati Masters u Majamiju, dok je od 12. do 18. aprila na programu Masters u Monte Karlu.

Maj, jun i jul

Na početku maja očekuju nas dva Mastersa. Prvo se igra onaj u Madridu i to od prvog do osmog maja, a zatim u Rimu od 9. do 16. maja.

Tokom maja i juna, pa i jula, biće na programu i plej-of NBA lige, a na samom kraju maja ćemo gledati dva velika finala: finale Lige Evrope u Gdanjsku 26. maja, i finale Lige šampiona u Istanbulu 29. maja.

Krajem maja i početkom juna uživaćemo u Rolan Garosu, a od 11. juna do 1o. jula u pravom fudbalskom spektaklu i dva kontinentalna fudbalska šampiona, Kopa Americi i Evropskom prvenstvu u fudbalu.

Od 28. juna do 11. jula biće odigran Vimbldon, a od 23. jula do 8. avgusta na programu su Olimpijske igre u Tokiju. Nakon njih će će biti održane Paraolimpijske igre u istom gradu i to od 24. avgusta do 5. septembra.

Avgust, septembar i oktobar

Početak avgusta će uz Olimpijadu obeležiti Svetsko prvenstvo u atletici (6.-15. avgusta), a kasnije tog meseca je na programu Masters u Sinsinatiju (14.-22. avgusta). Poslednji dani avgusta i prva polovina septembra je rezervisana za US Open (30. avgusta – 12. septembra), dok nova sezona NFL startuje devetog septembra.

Od 12. septembra do 3. oktobra se igra Svetsko prvenstvo u futsalu, na kojem je između ostalih i reprezentacija Srbija učesnik. Domaćin prvenstva je Litvanija.

Polovinom oktobra na programu je Masters u Šangaju i to od 11. do 18. oktobra.

Novembar i decembar

Prva nedelja novembra doneće nam još jedan Masters turnir i to u Parizu. Sredinom meseca igraće se završni Masters, a krajem novembra i finale Devis kupa.

U istom mesecu će se zavrsiti sezona u Moto GP, kao i Moto 2 i Moto 3 trkom u Valensiji 14. novembra, a u decembu će se završiti sezona Formule 1 i to trkom za VN Abu Dabija, petog decembra.

Poslednji sportski događaj u ovoj godini bi trebalo da bude Evropsko prvenstvo za rukometašice koje se igra u Španiji od 2. do 19. decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari