Šta smo videli od Piksijevih "orlova" kroz mečeve Lige nacija: Srbija sa više lica, Vlahović i Mitrović tandem za Katar 1foto: Starsport.rs ©

Ovogodišnje izdanje Lige nacije poslužilo je selektoru Draganu Stojkoviću da uigra ekipu za predstojeći Mundijal u Kataru, ali i da isproba neke nove igrače koji u prošlosti nisu imali mnogo minuta u A selekciji.

Generalno gledano čini se da Piksi zna sa čime raspolaže i da već sada ima u glavi širi spisak igrača pred Mundijal.

Ono oko čega se još “lomi” je formacija u kojoj će njegova reprezentacija igrati, a u opciji je ona sa jednim i sa dva napadača u prvoj postavi.

Kad god bi kretao sa dva napadač, Piksi bi mečeve započinjao sa Dušanom Vlahovićem i Aleksandrom Mitrovićem, izuzev utakmice protiv Slovenije kada je partner u napadu Mitroviću bio Đorđe Jovanović.

U ovom prozoru Lige nacija priliku u nacionalnom timu je dobio i štoper Almerije Srđan Babić, dok je u prethodnom tu privilegiju imao defanzivan Bohuma Erhan Mašović i može se reći da ju je i iskoristio, te se ustalio u sastavu reprezentacije.

Stojković je uglavnom igrao u formaciji 3-4-2-1, mada je u poslednjem susretu isprobao i 3-5-2 i može se reći da je Srbija takođe dobro izgledala.

Kako “Orlovi” Svetsko prvenstvo “otvaraju” sa Brazilom, za očekivati je da Piksi na teren izađe sa jednim klasičnim napadačem, mada ne treba isključiti da će možda iznenaditi „karioke“ kao svojevremeno Portugal u Beogradu sa dva napadača.

Ako se i odluči sa samo jednog špica, biće u ozbiljnoj dilemi budući da se i Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović nalaze u izvrsnoj formi.

Jasno je da reprezentacije neće imati klasične pripreme pred ovaj Mundijal već će igrači iz nacionalnih šampionata dolaziti direktno u reprezentacije, sedam dana pred početak takmičenja.

Mitrović je mnoge rekorde oborio u dresu nacionalnog dresa i za očekivati je da sa njim Piksi napadne “Selesao”.

U odbrani su se dodatno “potvrdili” Stefan Mitrović, Strahinja Pavlović, Miloš Veljković i Nikola Milenković, dok u sredini terena “zacementirana” mesta imaju Sergej Milinković-Savić, Dušan Tadić, Saša Lukić, Filip Kostić i Nemanja Gudelj.

Takođe su Nemanja Maksimović i Marko Grujić bili u planovima selektora poslednjih par godina, pa bi i oni mogli da budu deo selekcije u Kataru.

Do Svetskog prvenstva ima još dva meseca, a seltktori će na isto moći da povedu po 26 igrača.

Liga nacija

Srbija – Norveška 0:1

Srbija – Slovenija 4:1

Švedska – Srbija 0:1

Slovenija – Srbija 2:2

Srbija – Švedska 4:1

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari