Stahovski o Đokovićevom odnosu prema ratu u Ukrajini: Ne može kontra vlasti i većine Srba 1EPA/PHILIPPE PERUSSEAU

Srpski teniser je od početka vojnog sukoba bivše sovjetske republike i susedne Rusije više puta nudio pomoć kolegi i njegovom narodu, ali ovome to više nije dovoljno.

„Mnogo sam pričao sa Đokovićem, ali morate uzeti u obzir da je on iz Srbije. On izražava stav koji mu neće ugroziti status u domovini. Jedini koji je iskreno apolitičan i koji zna kako da se ponaša u ovakvim trenucima je Rodžer Federer“, izjavio je Sergij Stahovski, koji se poslednjih meseci u više navrata oglasio sa ratišta i, između ostalog, pohvalio Novaka Đokovića za saosećanje i solidarnost.

U to vreme mu je smetalo neizjašnjavanje pomenutog Švajcarca i Španca Rafaela Nadala, kao preostalog člana čuvene Velike trojke „belog sporta“. Sada drugačije rezonuje.

„On je neutralan, ne odgovara na ovakva pitanja. Iako je skupio mnogo novca, odveo je ukrajinsku decu u švajcarske kampove. Uradio je dovoljno. Ali Đoković voli da bude voljen u Srbiji, tako da kažem, pa ne može da kaže nešto što je kontradiktorno stavovima vlasti i većine Srba“, dodao je Ukrajinac.

Tridesetšestogodišnji Stahovski odložio je reket posle vojne agresije na njegovu zemlju i priključio se odbrani Ukrajine, a vrhunac njegove karijere bilo je 33. mesto na ATP listi 2011. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari