Stanković: Kao da je derbi 1Foto: STARSPORT

Crvena zvezda će u četvrtom kolu protiv Spartaka (19.00) imati najteži zadatak od starta Superlige. Ekipa iz Subotice je u prva tri kola ostvarila sve tri pobede, a na svakom meču je dala po najmanje tri gola.

Spartak je u prošlom kolu pobedio Metalac sa čak 4:1, a pre toga su pali Zlatibor (3:0) i OFK Bačka (3:1). Zbog toga i trener Dejan Stanković upozorava da njegove igrače ne očekuje lak meč.

– Bio bih najsrećniji da u svaku utakmicu ulazimo kao da je derbi. Profesionalni pristup donosi samo dobro, podiže nivo igre i mogućnost pobede. Igraćemo bez kalkulisanja, gledaćemo da nastavimo da se ponašamo na terenu onako kako treba. Spartak voli da se nadigrava. Pratio sam njihove igrače jer volim da znam protiv koga igram, ali je akcenat na mojoj ekipi. Odnos je 70:30 – rekao je Stanković.

Prvi put će u konkurenciji za tim biti i Gejlor Kanga.

– Kanga je pozvan i biće u kombinaciji za tim, ali nam treba za duge staze i videćemo koliku će minutažu imati. Neće početi meč, zašto bih reskirao sa jednim takvim pojačanjem. Imali smo manji problem sa Tomaneom, dobio je udarac, probao je juče da trenira i biće na raspolaganju. Vratio se i Nemanja Milunović, opet slatke muke za izbor prvog tima, hvala bogu – dodao je Stanković.

Trener Zvezde je na konferenciji povodom meča sa Spartakom prvi put zvanično potvrdio da klub pregovara sa italijanskim špicem Federikom Makedom.

– Fudbal je živa stvar, prelazni rok je živa stvar. Špic njegovog kvaliteta ima ponude i drugih klubova. Često to zavisi i od samog igrača, on bira koju će sudbinu odrediti. To bi bilo ozbiljno pojačanje za Crvenu zvezdu – zaključio je Stanković.

Uskoro raskid sa Kanjasom

Hoze Antonio Kanjas se prema nezvaničnim informacijama dogovorio sa upravom Crvene zvezde o raskidu ugovora. Španac je imao uslov da mu sve preostale zarade budu isplaćene odmah, bez čekanja, na šta je rukovodstvo crveno-belih pristalo.

Superliga, 4. kolo

Petak

C. zvezda – Spartak 19.00

Subota

Inđija – Napredak             17.00

Novi Pazar – Javor            19.00

Radnički Niš – Mačva       19.00

Radnik – Partizan              19.00

Zlatibor – Čukarički           19.00

Nedelja

OFK Bačka – TSC                18.00

Metalac – Proleter           20.00

Rad – Voždovac 20.00

Vojvodina – Mladost       20.00

Tabela: C. zvezda 9, Spartak 9, Mladost 9, TSC 7, Čukarički 7, Proleter 7, Partizan 6, Radnički N. 6, Vojvodina 5, Radnik 3, Javor 3, Novi Pazar 3, Voždovac 3, Mačva 3, Napredak 3, Metalac 3, OFK Bačka 1, Inđija 0, Rad 0, Zlatibor 0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari