Stanković o Makabiju: Ne bih mogao da im nađem manu, čeka nas lep i jak dvomeč 1foto: Srđan Stevanović /Starsport

Uspela je Crvena zvezda u nameri da se trijumfalno vrati iz Jerevana. Crveno-beli su savladali Pjunik i u revanšu trećeg kola kvalifikacija za plasman u Ligu šampiona (0:2). U poslednjoj rundi puleni Dejana Stankovića nameriće se na neuporedivo kvalitetniji Makabi iz Haife.

Izraelski šampion je na dominantan način stigao do plej-ofa. Prvo je bio preubedljiv u dvomeču sa Olimpijakosom, posebno u Atini (0:4), a potom je eliminisao Apolon sa Kipra.

Makabi je sve vreme demonstrirao ofanzivan i brz fudbal čega je svestan i trener Dejan Stanković.

„Čeka nas lep i jak dvomeč sa Makabijem, neće biti lako. Ne ulazi se lako u Ligu šampiona. Kod njih je vruće, ali kod nas će biti još vrelije“, istakao je trener Crvene zvezde.

Prvi meč u Haifi na programu je već narednog utorka u 21 čas, a sedam dana kasnije presudna utakmica za mesto u Ligi šampiona odigraće se na stadionu „Rajko Mitić“.

„U pitanju je ekipa koja igra ozbiljan presing, imaju brzu tranziciju i tehničke sposobnosti. Kvalitetna ekipa u svakom segmentu, ne bih mogao da im nađem manu. Ima mnogo faktora, detalji će uticati. Razmišljam pozitivno, ohrabruju me nastupi i kako izgledamo na terenzu. Ulazimo sa uverenjem da možemo na pravimo istorijski rezultat“, jasan je Stanković, koji je sa Zvezdom dva puta igrao u grupnoj fazi Lige Evrope, ali ne i u Ligi šampiona.

U Jerevanu je Zvezda prvi put u sezoni igrala sa klasičnim zadnjim veznim – Sanogom, ali samo u prvom poluvremenu. Već u nastavku, vratila se u formaciju sa dvojicom kreativaca, bez destruktivca u manevru.

„Bilo je OK, korektno… Ritam nije bio kao u prvoj utakmici, ali smo imali kontrolu. Kod nas svi zaslužuju da igraju. Ne mogu da kažem da mi neko svojim neradom pomaže da ga izostavim iz tima. Bitno je imati sve momke onda kada se igra dvomeč koji može da mnogo da nam donese“, poručio je šef struke crveno-belih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari