Dejan Stankovicfoto STARSPORT

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je danas da ciljevi njegove ekipe, i posle poraza od Radnika, ostaju isti i istakao da u predstojećem meču protiv kragujevačkog Radničkog očekuje dobru reakciju svojih igrača.

„Poslednja utakmica nam je teško pala, jedan težak i bolan poraz, ali sve se skupilo u taj dan“, rekao je Stanković, prenosi klub.

Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su u sredu od Radnika u Surdulici i sada za vodećim Partizanom zaostaju osam bodova, uz meč manje, a već sutra će gostovati Radničkom 1923 u utakmici 15. kola Super lige Srbije.

Stanković je podsetio da su od 26. septembra do 28. oktobra devetorica igrača bila zaraženja korona virusom i dodao da je u rosteru od 24 igrača to mnogo.

„Međutim, nije problem samo korona nego i njihov povratak, ali je problem bio i za momke koji su igrali utakmicu za utakmicom. Jednostavno kada se sve to spojilo, bili smo bez energije, ali to ne menja naše ciljeve, treba samo da dobro radimo, uvidimo naše greške“, rekao je Stanković.

„Prihvatam svu odgovornost za izgubljena tri boda, jer su momci igrali onako kako sam im ja rekao. Ako treba da postoji odgovornost, ona je samo moja. Ne mogu da se stidim mojih momaka, mogu da budem i tužan i nezadovoljna nekim stvarima, ali nikada ne može da me bude stid“, dodao je on.

Istakao je da ne zaboravlja šta su njegovi igrači uradili u prethodnom periodu i da veruje u njih.

„Siguran sam da ćemo svi zajedno izaći na naš pravi put, bez odustajanja i bez posustajanja“, rekao je Stanković.

On je dodao da su crveno-beli analizirali meč sa Radnikom i izvukli pouke i istakao da crveno-beli sigurno neće odustati.

„Energetski smo bili totalno prazni, reakcija na drugu loptu, na oduzetu loptu, na duel, brzinu dolaska, jednostavno se sve spojilo u jedan loš dan. Jeftino smo primali golove, što me je i najviše pogodilo, imali smo i neke šanse da preokrenemo. Neka naša lična karta je bila organizovanost, bar što se tiče defanzivnog bloka i jedne čvrste i jake odbrane“, rekao je Stanković.

„Ne možemo posle 50 i nešto utakmica da bacimo sve u vodu. Ovo je bila jedna dobra opomena za sve nas, odustajati nećemo sigurno, ima dosta da se igra, ligačko takmičenje ti daje mogućnost da već sutra popraviš utisak i vratiš na pravi kolosek, ciljevi ostaju isti, od toga odustajati nećemo“, dodao je on.

Stanković je naveo da će njegov tim „sigurno imati energije protiv Radničkog“.

„Ne treba da se dva puta opomene neko ko nosi dres Crvene zvezde. Može i treba da se desi nekada da te samo podseti šta možeš da izgubiš i koliko si veliki“, rekao je Stanković.

Govorio je Stanković i o trenutnom stanju na tabeli.

„Svaka je utakmica bila, biće i treba da bude moranje. Pod pritiskom i odrstaš i rasteš i napreduješ, pritisak mora da se iznese. Svi zajedno dobijamo, ali svi zajedno i gubimo. Bodovna razlika je tu, ali ima još dosta da se igra“, rekao je on.

Trener Zvezde je istakao i da je jedan problem i povreda Aleksandra Kataija.

„Posle kovida je imao zdravstvene probleme, pa se onda desio i njegov kiks. Juče na treningu, kada je malo pojačao rad je osetio malo list. To je normalno, nije problem samo što će kovid da odvoji igrače od terena nekoliko dana, već je oporavak posle, ulazak u trenažni proces i ritam takmičenja jako težak, iziskuje strpljenje, volju, želju“, rekao je Stanković.

„Nama je svaki igrač bitan, pogotovo neko kao što je Katai. Imamo trening popodne, ja se nadam da ću ga imati za Midtjiland, a ako dobijemo dozvoli od doktora zbog lista ja bih računao na njega i već sutra“, dodao je on.

Govoreći o ekipi Radničkog iz Kragujevca, trener Zvezde je rakao da je lepo kada se klub sa takvom tradicijom vrati u prvu ligu.

„Svako ima pravo da se nada, mi ne možemo da pretimo i ne želimo, želimo samo da budemo pravi. Imaćemo motivisanog protivnika kao što smo imali svakog protivnika do sada i očekujem jednu jaku, čvrstu i dobru reakciju naših momaka“, zaključio je Stanković.

Utakmica između Radničkog 1923 i Crvene zvezde igra se sutra od 13.30 na stadionu „Čika Dača“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari