Stanković: Ponosan sam na to ko sam 1Foto: EPA-EFE/SERENA CAMPANINI

Utakmicu između Rome i Sampdorije koju se „Rimska vučica“ rešila u svoju korist rezultatom 3:0.

Ipak jedan drugi detalj je obeležio utakmicu.

Naime, navijači Rome vređali su bivšeg igrača ljutog gradskog rivala Lacija trenera gostiju, a sadašnjeg trenera Sampdorije Dejana Stankovića, a onda je njegov bivši trener iz Intera i sadašnji šef stručnog štaba Rome, Žoze Murinjo, pokazao kakav je šmeker, ali i gospodin.

On je odmah ustao sa klupe i visoko podignutom rukom ka tifozima Rome jasno stavio do znanja da želi da sa uvredama istog sekunda stanu.

U toj nameri je i uspeo, zaustavio je pogrdne povike sa tribina „Olimpika“, a Stanković je bio zahvalan na gestu bivšem treneru sa kojim je osvojio čuvenu „tripletu“ u Interu 2010. godine.

To je i sam Stanković potvrdio dan kasnije u izjavi.

„Zahvalan sam Žozeu, zato što ja to nisam čak ni primetio, ali što se tiče skandiranja, ponosan sam na to što jesam. Ponosan sam što sam „Cigan““, rekao je Stanković.

Murinjo je rekao da zna kako se Stanković osećao i da je želeo da se to što pre završi.

„Dejan ne treba da mi zahvaljuje i ja sam prolazio kroz to u kariejri i životu. Sagradio sam zaštitni zid oko sebe, Deki je uradio potpuno isto. On je sjajan čovek i moj veliki prijatelj. On je jednostavno nedodirljiv“, završio je Murinjo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari